GCS: 43 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore

GCS: 43 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore

Un număr de 43 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Este vorba despre 29 bărbaţi şi 14 femei internaţi în spitalele din Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Tulcea şi din Bucureşti.

Potrivit GCS, zece dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menţionat şi au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, de către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, în urma verificărilor efectuate. Astfel unul dintre decese s-a produs în luna noiembrie a anului 2020, unul în luna ianuarie 2021, două în luna martie 2021 şi şase în luna aprilie a acestui an.

Dintre cele 43 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, trei decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 12 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Conform GCS, 40 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru trei decedaţi nu au fost înregistrate comorbidităţi până în prezent.

În total, 30.174 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

De la începutul epidemiei, 191 de cetăţeni români aflaţi în străinătate şi depistaţi cu COVID-19 au decedat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

3 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

4 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

5 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024