GCS: Nu e prevăzută în ordonanţele militare o limită de distanţă şi de timp privind deplasarea în interes profesional

GCS: Nu e prevăzută în ordonanţele militare o limită de distanţă şi de timp privind deplasarea în interes profesional

Grupul de Comunicare Strategică arată miercuri că nu este prevăzută în ordonanţele militare în vigoare o limită de distanţă la care trebuie efectuată deplasarea în interes profesional şi nici o limită de timp, raportată la un anumit număr de zile.

Luând ca exemplu cazul jurnaliştilor, fotojurnaliştilor şi cameramanilor, care pot fi obligaţi să călătorească pe distanţe mai mari, între oraşe, pentru diferite reportaje, GCS precizează: "Ordonanţele militare în vigoare reglementează circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei. Nu este prevăzută o limită de distanţă la care trebuie efectuată deplasarea în interes profesional şi nici o limită de timp, raportată la un anumit număr de zile. De asemenea, indiferent de perioada în care se desfăşoară activitatea profesională este necesar să fie respectate condiţiile stabilite de ordonanţele militare privind deţinerea documentelor justificative (legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator)".

GCS a realizat un material care vine să aducă lămuriri privind o serie de situaţii legate de măsurile luate prin ordonanţele militare emise până în prezent.

Astfel, în contextul în care ar fi scriitori sau artişti "care se retrag la case de creaţie pentru a-şi desăvârşi lucrările, sau pentru cei care au reşedinţe şi în alte zone, montane sau mai retrase", întrebarea adresată GCS a fost legată de felul "cum s-ar putea ei deplasa către aceste locaţii, unde să şi rămână pe perioada stării de urgenţă".

"În conformitate cu Ordonanţa Militară nr. 3, art. 4, "persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniştii şi persoanele care practică activităţi agricole prezintă o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Astfel, aşa cum prevede cadrul legislativ, pentru deplasarea în scop profesional a categoriilor menţionate mai sus este necesară completarea unei declaraţii pe propria răspundere", menţionează GCS. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...