Generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi a preluat comanda IGSU

Generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi a preluat comanda IGSU

Generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi a preluat luni comanda IGSU, în prezenţa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat.

Conform deciziei primului ministru, emisă în baza propunerii ministrului Afacerilor Interne, începând cu data de 4 februarie colonelului ing. Daniel-Marian Dragne îi încetează împuternicirea exercitării atribuţiilor funcţiei de inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi revine pe funcţia de prim-adjunct al inspectorului general, poziţie ocupată din anul 2014, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Decizia vine ca urmare a împlinirii intervalului de maximum un an, prevăzut de statutul cadrelor militare, pentru care un ofiţer poate îndeplini, temporar, prin împuternicire, atribuţiile unei alte funcţii vacante.

Potrivit IGSU, continuitatea comenzii instituţiei va fi asigurată de Paul-Dan Iamandi, care, în baza deciziei primului ministru, emisă la aceeaşi dată, a fost împuternicit pentru a îndeplini, pe o perioadă de 6 luni, atribuţiile funcţiei de inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Paul-Dan Iamandi deţine din anul 2011 funcţia de inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Mihail Grigore Sturza" al judeţului Iaşi.

Ofiţer de peste 27 de ani, parcursul carierei sale relevă ocuparea diferitelor funcţii pe linia coordonării personalului operativ, asigurării măsurilor de protecţie civilă, conducerii activităţilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă la nivel judeţean, respectiv de exercitare a actului de comandă la nivelul unităţii militare.

Noul inspector general al IGSU a absolvit cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi de Artilerie Antiaeriană, Rachete şi Radiolocaţie Braşov în anul 1990, iar ulterior a continuat pregătirea atât în managementul situaţiilor de urgenţă, cât şi în Managementul Strategic al Afacerilor Interne.

De asemenea, este licenţiat în drept la Universitatea din Iaşi şi deţine o diplomă de master în managementul mediului.

 

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…