Geoană, după ce cumnatul său a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare: Deciziile judecătorești trebuie respectate

Geoană, după ce cumnatul său a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare: Deciziile judecătorești trebuie respectate

Mircea Geoană a reacționat după ce cumnatul său, fostul președinte al EximBank, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare. Secretarul general adjunct al NATO susține că deciziile judecătorești trebuie respectare, fără excepție.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO FOTO: Arhivă

„Chiar şi în momente complicate, valorile democratice trebuie să primeze. Fără excepţie, deciziile judecătoreşti trebuie respectate şi duse la îndeplinire. Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru deciziile luate. Eu şi Mihaela vom continua să fim alături de nepoţii noştri şi să le oferim sprijinul de care au nevoie în aceste momente grele”, a declarat M ircea Geoană pentru Digi24 .

Ionuț Mircea Costea , fostul președinte al EximBank și cumnatul lui Mircea Geoană, a fost dată în urmărire de Poliția Română. Acesta a fost condamnat astăzi, 26 mai, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța.

Fostul președinte al EximBank a fost dat în urmărire de Poliția Română după ce acesta nu a fost găsit de autorități și nu s-a predat în urma deciziei instanței de astăzi.

Poliția Română a arătat că Mircea Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost dat în urmărire deoarece „împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucuresti a emis la data de 26.05.2023 un mandat de executare a pedepsei inchisorii, fiind condamnat la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma complicitatii”.

Instanța a descontopit pedeapsa rezultată de 7 ani de închisoare după cum urmează: 6 ani de închisoare pentru săvărșirea infracțiunii de trafic de influență, 7 ani de închisoare pentru săvărșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită, însă a dispus încetarea procesului penal pentru infracțiunea de trafic de influență ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale. De asemenea, Curtea Supremă a redus cuantumul pedepsei pentru infracțiunea de complicitate la luare de mită de la 7 ani la 6 ani de închisoare.

De asemenea, instanța a decis confiscarea a 2 milioane de euro și 3 milioane de lei de la Mircea Costea și menținerea sechestrului pe avere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria