Gerard Depardieu contestă la Curtea de Apel din Paris punerea lui sub acuzare pentru violuri

Gerard Depardieu contestă la Curtea de Apel din Paris punerea lui sub acuzare pentru violuri

Actorul Gerard Depardieu a contestat joi la Curtea de Apel din Paris punerea lui sub acuzare la sfârşitul anului 2020 pentru "violuri" şi "agresiuni sexuale" pe care le-ar fi comis asupra actriţei Charlotte Arnould în august 2018, a dezvăluit pentru AFP o sursă judiciară, confirmând o informaţie publicată de BFM TV.

Gerard Depardieu, considerat un veritabil monument al cinematografiei franceze, în vârstă de 73 de ani, a sesizat camera de instrucţie de la Curtea de Apel din Paris pentru a depune o cerere de anulare a punerii lui sub acuzare pentru fapte pe care actorul "le contestă în totalitate".

Audierea era prevăzută pentru joi la ora locală 13:00, iar decizia va fi pronunţată în urma unor deliberări.

Avocatul starului francez, Herve Temime, nu a dorit să facă declaraţii pe această temă.

Reclamanta a depus o plângere la Jandarmeria din Lambesc în august 2018 în care susţinea că a fost violată cu câteva zile mai devreme, în două rânduri, în reşedinţa pariziană a actorului Gerard Depardieu.

Potrivit unei surse familiarizate cu acest dosar, starul francez este prieten cu familia reclamantei.

Procedura judiciară deschisă în Aix-en-Provence împotriva actorului, care deţine şi cetăţenia rusă din 2013, a fost transferată la Paris.

O confruntare între actor şi tânăra actriţă a avut loc la sediul Poliţiei judiciare din Paris, a dezvăluit o sursă familiarizată cu acest dosar.

Pe 4 iunie 2019, Ministerul Public a clasat fără drept de urmărire penală ancheta preliminară de nouă luni, explicând că "numeroasele investigaţii realizate nu au permis caracterizarea infracţiunilor denunţate în toate elementele lor constitutive" .

Reclamanta a obţinut apoi în august 2020 reluarea anchetei printr-o plângere în care s-a constituit parte civilă, un recurs ce permite desemnarea aproape automată a unui judecător pentru a relansa cercetările.

O judecătoare de instrucţie din Paris l-a pus sub acuzare pe Gerard Depardieu pe 16 decembrie 2020 pentru "violuri" şi "agresiuni sexuale", lăsându-l totuşi în libertate şi fără a-l plasa sub control judiciar.

Reclamanta, Charlotte Arnould, s-a exprimat la jumătatea lunii decembrie pe Twitter pentru a-şi dezvălui identitatea.

După punerea lui sub acuzare, Gerard Depardieu a fost audiat, pe fond, de judecătoarea de instrucţie, potrivit unor surse familiarizate cu acest dosar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…