Germania: AfD ia măsuri împotriva membrilor săi suspectaţi de legături cu militanţi radicali

Germania: AfD ia măsuri împotriva membrilor săi suspectaţi de legături cu militanţi radicali

Două filiale de land ale partidului antiimigraţionist de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) au luat măsuri pentru sancţionarea membrilor săi referitor la presupusele lor legături cu militanţi radicali, în timp ce cresc preocupările că AfD, cel de-al treilea mare partid din Germania, devine tot mai radical, relatează marţi agenţia Reuters.

AfD, principala opoziţie din parlamentul federal, a capitalizat temerile alegătorilor în ce priveşte integrarea a peste 1,5 milioane de refugiaţi în ultimii trei ani şi a acuzat politica cancelarului Angela Merkel de deschidere faţă de migranţi.

Potrivit mai multor media germane, filiala AfD din landul Saxonia Inferioară le-a cerut unui număr de trei membri ai săi să părăsească partidul sau vor fi excluşi, după ce au apărut informaţii că aceştia au participat la un festival neonazist din Saxonia pentru a celebra pe 20 aprilie ziua de naştere a lui Adolf Hitler.

Şefa grupului parlamentar local, Dana Guth, a declarat pentru agenţia DPA că cele trei persoane au recunoscut că au luat parte la festivalul de muzică rock din Ostritz.

În landul Renania-Palatinat, AfD l-a expulzat din grupul său parlamentar pe Jens Ahnemueller, din cauza unor contacte repetate cu cercurile de dreapta extremiste.

''În pofida avertismentelor repetate la nivel de partid şi a unui avertisment de urgenţă din partea grupului parlamentar, contactele respective au continuat'', a declarat într-un comunicat grupul parlamentar al AfD.

Ahnemueller, citat de media germane, a afirmat că el va rămâne membru al parlamentului, dar fără să facă parte din vreun partid.

Postul de televiziune SWR a transmis că Ahnemueller a angajat mai mulţi agenţi de pază care sunt susţinători ai Mişcării Identitariene, aflată sub supravegherea serviciilor de informaţii interne. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...