Germania anchetează 64 de angajați ai forțelor armate suspectați că ar fi 'extremiști islamiști'

Germania anchetează 64 de angajați ai forțelor armate suspectați că ar fi 'extremiști islamiști'

Agenția militară de contrainformații din Germania investighează 64 de indivizi care lucrează pentru forțele armate suspectați că ar fi 'extremiști islamiști', a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, citat de Reuters.

Printre cei 64 de suspecți se află atât personal civil, cât și militari, a adăugat el. Indivizii considerați a fi 'extremiști islamiști' nu pot lucra pentru armata germană, notează DPA.

Între 2007 și 2016, 30 de 'extremiști islamiști' au mers în Siria și Irak după ce au fost angajați ai forțelor armate, a spus purtătorul de cuvânt.

Nu mai puțin de 19 persoane au fost lăsate la vatră din forțele militare sub acuzația că ar fi 'extremiști islamiști' în această perioadă.

Germania a fost zguduită de o serie de atacuri violente asupra civililor, dintre care două au fost revendicate de Stat Islamic.

Agenția militară de contrainformații poate efectua în prezent verificări numai în cazul celor care lucrează pentru forțele armate. Guvernul a aprobat însă miercuri o propunere care va permite schimbarea legii în sensul efectuării de verificări și în cazul celor care doresc să se angajeze în forțele armate germane.

Ziarul Welt am Sonntag scrie că un draft de document justifică aceste modificări prin faptul că există indicii că islamiștii încearcă să intre în armată pentru instruire. În Germania, armata are nu mai puțin de 250.000 de angajați.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor