Germania: Bundestagul german a votat o rezoluție în sprijinul aderării Macedoniei de Nord la UE și a confirmării limbii și identității macedonene.

Germania: Bundestagul german a votat o rezoluție în sprijinul aderării Macedoniei de Nord la UE și a confirmării limbii și identității macedonene.

Bundestagul german şi-a exprimat joi sprijinul pentru aderarea Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană, informează Agerpres.

Drapel Macedonia de Nord: Sursă Arhiva Adevărul

Rezoluția intitulată „Sprijiniți activ Macedonia de Nord pe drumul său către Uniunea Europeană”, a fost propusă de grupul parlamentar de guvernământ al SPD, Verzilor și FDP.

Germania este ferm angajată faţă de calea europeană a Macedoniei de Nord şi o sprijină în drumul său spre Uniunea Europeană, se arată în moţiunea comună a coaliţiei de guvernământ, aprobată cu un vot al majorităţii joi seară.

Fosta republică iugoslavă, care are o populaţie de doar 1,8 milioane locuitori, a depus cererea de aderare la UE în martie 2004 și a primit statutul de țară candidată în decembrie 2005.

Uniunea Europeană a stabilit drept criteriu prealabil pentru începerea negocierilor de aderare în recunoaşterea minorităţii bulgare, ceea ce implică însă modificarea Constituţiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?