Germania: Conservatorii lui Merkel și liberalii vor conduce Renania de Nord-Westfalia

Cu trei luni înainte de alegerile parlamentare din Germania, conservatorii cancelarului Angela Merkel au anunțat marți un acord cu micul partid liberal pentru a guverna cel mai populat land federal, Renania de Nord-Westfalia (vest), transmite AFP.

Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel a finalizat un acord de coaliție cu Partidul Liber Democrat (FPD), la o lună după victoria sa semnificativă în acest land, a precizat o purtătoare de cuvânt a conservatorilor.

CDU, cu un rezultat de 33%, a obținut în acest land, la sfârșitul lui mai, a treia victorie consecutivă de la începutul anului, mărindu-și șansele în perspectiva legislativelor de la 24 septembrie.

Angela Merkel, care candidează pentru al patrulea mandat la cancelarie, conduce în prezent o "Mare Coaliție" cu social-democrații din SPD.

La nivel național, formațiunea social-democrată condusă de fostul președinte al Parlamentului European Martin Schulz este depășită net de CDU, potrivit sondajelor de opinie.

FDP a fost partenerul de coaliție al Angelei Merkel în al doilea mandat al său (2009-2013), înainte de a pierde reprezentarea în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german.

Acest partid favorabil liberului schimb operează odată cu noul acord de coaliție la nivel de land și cu scorurile la alegerile locale în progres net o revenire printre opțiunile de parteneriat posibile la nivel federal.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…