Germania: Conservatorii lui Merkel și liberalii vor conduce Renania de Nord-Westfalia

Cu trei luni înainte de alegerile parlamentare din Germania, conservatorii cancelarului Angela Merkel au anunțat marți un acord cu micul partid liberal pentru a guverna cel mai populat land federal, Renania de Nord-Westfalia (vest), transmite AFP.

Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel a finalizat un acord de coaliție cu Partidul Liber Democrat (FPD), la o lună după victoria sa semnificativă în acest land, a precizat o purtătoare de cuvânt a conservatorilor.

CDU, cu un rezultat de 33%, a obținut în acest land, la sfârșitul lui mai, a treia victorie consecutivă de la începutul anului, mărindu-și șansele în perspectiva legislativelor de la 24 septembrie.

Angela Merkel, care candidează pentru al patrulea mandat la cancelarie, conduce în prezent o "Mare Coaliție" cu social-democrații din SPD.

La nivel național, formațiunea social-democrată condusă de fostul președinte al Parlamentului European Martin Schulz este depășită net de CDU, potrivit sondajelor de opinie.

FDP a fost partenerul de coaliție al Angelei Merkel în al doilea mandat al său (2009-2013), înainte de a pierde reprezentarea în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german.

Acest partid favorabil liberului schimb operează odată cu noul acord de coaliție la nivel de land și cu scorurile la alegerile locale în progres net o revenire printre opțiunile de parteneriat posibile la nivel federal.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă