Germania: Conservatorii lui Merkel și liberalii vor conduce Renania de Nord-Westfalia

Germania: Conservatorii lui Merkel și liberalii vor conduce Renania de Nord-Westfalia

Cu trei luni înainte de alegerile parlamentare din Germania, conservatorii cancelarului Angela Merkel au anunțat marți un acord cu micul partid liberal pentru a guverna cel mai populat land federal, Renania de Nord-Westfalia (vest), transmite AFP.

Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel a finalizat un acord de coaliție cu Partidul Liber Democrat (FPD), la o lună după victoria sa semnificativă în acest land, a precizat o purtătoare de cuvânt a conservatorilor.

CDU, cu un rezultat de 33%, a obținut în acest land, la sfârșitul lui mai, a treia victorie consecutivă de la începutul anului, mărindu-și șansele în perspectiva legislativelor de la 24 septembrie.

Angela Merkel, care candidează pentru al patrulea mandat la cancelarie, conduce în prezent o "Mare Coaliție" cu social-democrații din SPD.

La nivel național, formațiunea social-democrată condusă de fostul președinte al Parlamentului European Martin Schulz este depășită net de CDU, potrivit sondajelor de opinie.

FDP a fost partenerul de coaliție al Angelei Merkel în al doilea mandat al său (2009-2013), înainte de a pierde reprezentarea în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german.

Acest partid favorabil liberului schimb operează odată cu noul acord de coaliție la nivel de land și cu scorurile la alegerile locale în progres net o revenire printre opțiunile de parteneriat posibile la nivel federal.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale