Germania îi avertizează pe cetățenii săi care călătoresc în Turcia în legătură cu riscul de a fi arestați

Germania îi avertizează pe cetățenii săi care călătoresc în Turcia în legătură cu riscul de a fi arestați

Germania i-a avertizat joi pe cetățenii săi care călătoresc în Turcia în legătură cu riscul de a fi arestați, relatează agenția DPA.

Ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, a anunțat că Germania și-a revizuit recomandările referitoare la călătorii în contextul recentelor arestări a mai multor activiști pentru drepturile omului, inclus cetățeanul german Peter Steudtner.

Peter Steudtner ''nu era un expert pe probleme privind Turcia. El nu a scris niciodată despre Turcia, nu avea contacte cu establishment-ul politic și nu a apărut niciodată ca un critic'', a declarat presei Gabriel.

În opinia sa, aceasta înseamnă că orice cetățean german care călătorește în Turcia ar putea avea parte de aceeași soartă.

Ministrul, care a revenit la Berlin din vacanță pentru a se ocupa de incident, a afirmat că va lucra împreună cu cancelarul Angela Merkel și cu oficiali europeni pentru a decide alte sancțiuni diplomatice și economice împotriva Turciei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro