Germania îl va numi pe adjunctul serviciului de informaţii interne la conducerea instituţiei

Germania îl va numi pe adjunctul serviciului de informaţii interne la conducerea instituţiei

Ministrul de interne german Horst Seehofer îl va propune pe adjunctul şefului serviciului de informaţii interne la conducerea acestui organism, după demiterea predecesorului său pentru o serie de remarci controversate în contextul violenţelor rasiale din oraşul est-german Chemnitz, a anunţat luni ministerul, citat de dpa.

Thomas Haldenwang va prelua conducerea Biroului federal pentru protecţia Constituţiei, cum mai este cunoscută agenţia pentru securitate internă.

Seehofer l-a mutat pe predecesorul său Hans-Georg Maassen pe un post din Ministerul de Interne la jumătatea lui septembrie, după ce Maassen a contrazis-o pe cancelarul Angela Merkel pe tema protestelor de la Chemnitz din luna august.

Angela Merkel a condamnat înregistrările de la proteste în care se putea vedea cum doi arabi erau urmăriţi de participanţii la manifestaţie şi a denunţat comportamentul de tip mulţime furioasă şi vânarea migranţilor, dar Maassen a declarat pentru Bild că nu există "dovezi" pentru aceste acuzaţii şi a pus sub semnul întrebării autenticitatea înregistrărilor video.

În pofida conflictului cu coaliţia la guvernare din cauza acestui gest, Seehofer a rămas alături de Maassen, dar a fost nevoit să-l forţeze să se retragă după ce extrase dintr-un discurs de adio a devenit public.

În discurs, Maassen a acuzat "forţe radicale" din cadrul Partidului Social-Democrat (SPD), unul dintre partidele coaliţiei, că exploatează controversa din jurul comentariilor sale pentru a provoca căderea guvernului.

Seehofer a declarat că discursul, rostit în faţa colegilor săi europeni la Varşovia pe 18 octombrie, conţinea "formulări inacceptabile". Ministrul a spus că Maassen a mers prea departe şi că este "puţin dezamăgit la nivel personal".

Haldenwang, de 58 de ani, activează în cadrul agenţiei din 2009, fiind promovat la gradul de adjunct din 2013. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...