Germania: Nu există nicio legătură între atacatorul de la Munchen și Statul Islamic sau refugiați (poliție)

Germania: Nu există nicio legătură între atacatorul de la Munchen și Statul Islamic sau refugiați (poliție)

Șeful poliției din landul Bavaria, Hubertus Andrä, a declarat sâmbătă că 'nu există nici cea mai mică legătură' între gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) sau refugiați și atacatorul germano-iranian de 18 ani care a deschis focul vineri asupra persoanelor dintr-un complex comercial din orașul Munchen, după care s-a sinucis, relatează AFP și Reuters.

* LIVE UPDATE Atac la Munchen: Nouă persoane ucise, alte 21 rănite | Autorul atacului, un germano-iranian în vârstă de 18 ani din oraș, s-a sinucis (FOTO-VIDEO)

Anchetatorii analizează pista unei persoane cu probleme psihice, a mai spus șeful poliției bavareze, care a precizat totodată că 10 persoane au murit în atac, iar 27 au fost rănite. Șapte dintre persoanele împușcate mortal erau adolescenți.

Atacatorul avea în rucsacul din spate 300 de gloanțe, iar în locuința sa a fost găsită o carte despre cum se comite un atac armat.

Tânărul era născut și crescut în Munchen și era elev. Potrivit procurorilor, atacatorul suferea 'de o formă de depresie'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...