Germania: Poliția a arestat un suspect în legătură cu atacul asupra autocarului echipei Borussia Dortmund

Germania: Poliția a arestat un suspect în legătură cu atacul asupra autocarului echipei Borussia Dortmund

Poliția germană a reținut vineri un bărbat de 28 de ani suspectat că a amplasat dispozitivele care au explodat săptămâna trecută lângă autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund, a anunțat procuratura federală, citată de Reuters și DPA.

Bărbatul, care are dublă cetățenie, germană și rusă, este acuzat de tentativă de omor, de producerea unor vătămări corporale grave și de punerea la cale a unor explozii, se arată într-un comunicat.

Suspectul a fost reținut în timpul unei operațiuni a poliției în apropierea orașului Tübingen, în landul Baden-Württemberg din sud-vestul Germaniei.

Parchetul a precizat că suspectul, care speculase în legătură cu scăderea prețului acțiunilor clubului de fotbal, voia să se îmbogățească atacând echipa.

La 11 aprilie, autocarul cu jucătorii echipei Borussia Dortmund se îndrepta spre stadion pentru un meci din Champions League cu AS Monaco în momentul producerii a trei explozii, care l-au rănit pe fundașul spaniol Marc Bartra și au dus la amânarea cu o zi a partidei .

Incidentul a fost tratat inițial ca unul terorist, în urma găsirii la locul exploziilor a unui bilet care sugera o legătură islamistă.

Poliția a precizat că dispozitivele explozive au fost implantate într-un gard viu din apropierea parcării hotelului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 SF curat...