Germania: Şefa CDU vrea să îşi îmbunătăţească limba engleză

Annegret Kramp-Karrenbauer, care i-a urmat cancelarului Angela Merkel la conducerea Uniunii Creştin Democrate (CDU) din Germania şi care ar putea deveni viitorul candidat la postul de cancelar, vrea să îşi îmbunătăţească limba engleză, relatează DPA.

"Înţeleg şi vorbesc franceza şi engleza, dar nici una pe atât de bine pe cât mi-aş dori", a spus Kramp-Karrenbauer pentru ediţia de vineri a ziarului Saarbruecker Zeitung.

Annegret Kramp-Karrenbauer, sau AKK, aşa cum a devenit cunoscută, a fost numită ministrul apărării luna trecută, după ce a preluat de la Merkel postul de lider al CDU în decembrie anul trecut.

Ea a fost anterior premierul micului land Saarland din sud-vestul ţării, la graniţa cu Franţa, între 2011 şi 2018. În perioada cât a fost premier în acest land, ea a luat lecţii de franceză, iar acum a început să îşi îmbunătăţească engleza la Berlin.

Ca ministru al apărării, Kramp-Karrenbauer va avea angajamente la nivel internaţional, participând în special la conferinţele NATO, unde limba dominantă este engleza.

Viitoarele alegerile federale din Germania urmează să aibă loc în octombrie 2021. Merkel, care vorbeşte engleza în public doar în ocazii rare, a spus că nu va mai candida. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul neștiut despre pensiile magistraților

2 Faptele s-au prescris! Mafia din justiție l-a rezolvat pe Nelu Iordache, achitat definitiv în Dosarul Transalp…

3 Un ofiţer de intelligence israelian dezvăluie că Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvolt…

4 Iulian Chifu vorbește despre legătura dintre virusul ucigaş și primul laborator chinez cu germeni patogeni de …

5 VIDEO Această înregistrare a scăpat de cenzura Chinei! Asistenta spune realitatea despre numărul celor infecta…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația