Germania: Şefa CDU vrea să îşi îmbunătăţească limba engleză

Annegret Kramp-Karrenbauer, care i-a urmat cancelarului Angela Merkel la conducerea Uniunii Creştin Democrate (CDU) din Germania şi care ar putea deveni viitorul candidat la postul de cancelar, vrea să îşi îmbunătăţească limba engleză, relatează DPA.

"Înţeleg şi vorbesc franceza şi engleza, dar nici una pe atât de bine pe cât mi-aş dori", a spus Kramp-Karrenbauer pentru ediţia de vineri a ziarului Saarbruecker Zeitung.

Annegret Kramp-Karrenbauer, sau AKK, aşa cum a devenit cunoscută, a fost numită ministrul apărării luna trecută, după ce a preluat de la Merkel postul de lider al CDU în decembrie anul trecut.

Ea a fost anterior premierul micului land Saarland din sud-vestul ţării, la graniţa cu Franţa, între 2011 şi 2018. În perioada cât a fost premier în acest land, ea a luat lecţii de franceză, iar acum a început să îşi îmbunătăţească engleza la Berlin.

Ca ministru al apărării, Kramp-Karrenbauer va avea angajamente la nivel internaţional, participând în special la conferinţele NATO, unde limba dominantă este engleza.

Viitoarele alegerile federale din Germania urmează să aibă loc în octombrie 2021. Merkel, care vorbeşte engleza în public doar în ocazii rare, a spus că nu va mai candida. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!