Germania: Şefa CDU vrea să îşi îmbunătăţească limba engleză

Germania: Şefa CDU vrea să îşi îmbunătăţească limba engleză

Annegret Kramp-Karrenbauer, care i-a urmat cancelarului Angela Merkel la conducerea Uniunii Creştin Democrate (CDU) din Germania şi care ar putea deveni viitorul candidat la postul de cancelar, vrea să îşi îmbunătăţească limba engleză, relatează DPA.

"Înţeleg şi vorbesc franceza şi engleza, dar nici una pe atât de bine pe cât mi-aş dori", a spus Kramp-Karrenbauer pentru ediţia de vineri a ziarului Saarbruecker Zeitung.

Annegret Kramp-Karrenbauer, sau AKK, aşa cum a devenit cunoscută, a fost numită ministrul apărării luna trecută, după ce a preluat de la Merkel postul de lider al CDU în decembrie anul trecut.

Ea a fost anterior premierul micului land Saarland din sud-vestul ţării, la graniţa cu Franţa, între 2011 şi 2018. În perioada cât a fost premier în acest land, ea a luat lecţii de franceză, iar acum a început să îşi îmbunătăţească engleza la Berlin.

Ca ministru al apărării, Kramp-Karrenbauer va avea angajamente la nivel internaţional, participând în special la conferinţele NATO, unde limba dominantă este engleza.

Viitoarele alegerile federale din Germania urmează să aibă loc în octombrie 2021. Merkel, care vorbeşte engleza în public doar în ocazii rare, a spus că nu va mai candida. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu