Germania: Un zbor EasyJet a aterizat de urgență din cauza unei "conversații suspecte"

Germania: Un zbor EasyJet a aterizat de urgență din cauza unei "conversații suspecte"

Un zbor al companiei aeriene EasyJet a aterizat de urgență sâmbătă seară la Koln, în vestul Germaniei, din cauza unei "conversații suspecte" auzite la bord și a unui bagaj suspect, iar trei pasageri au fost reținuți, potrivit poliției locale, scrie AFP.

Sursa foto: easyJet / f acebook

În timp ce zbura de la Ljubljana la Londra, pilotul a decis să aterizeze după ce câțiva pasageri au informat personalul de bord "că mai mulți indivizi discută subiecte teroriste", a făcut cunoscut un purtător de cuvânt al poliției, fără să precizeze conținutul acestor discuții.

După ce aparatul a aterizat într-o zonă securizată al celui de-al cincilea aeroport ca mărime din Germania, în jurul orei locale 18.00 (16.00 GMT), poliția federală a făcut ca toți cei 151 de pasageri să coboare pe toboganele de salvare și a izolat un rucsac aparținând unuia dintre cei trei suspecți, pe care ulterior echipele de intervenție l-au aruncat în aer.

Cei trei bărbați au fost predați poliției criminale din Koln, dar nu a fost făcută nicio precizare în legătură cu conținutul bagajului, nici despre realitatea amenințării teroriste.

Traficul aerian a fost întrerupt între orele 19.00 și 22.00 (17.00 și 20.00 GMT), interval în care au fost rerutate zece zboruri, iar alte 20 au avut întârzieri la decolare.

Într-un context de vigilență sporită după mai multe atentate în Germania, autoritățile au decis să evacueze vineri, 3 iunie, cel mai mare festival rock din țară, Rock am Ring, din cauza unei "amenințări teroriste" îndepărtate a doua zi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...