Germania: Verzii, la egalitate cu conservatorii CDU ai lui Merkel, într-un nou sondaj

Germania: Verzii, la egalitate cu conservatorii CDU ai lui Merkel, într-un nou sondaj

Partidul Verzilor din Germania ar obţine tot atât de multe voturi precum creştin-democraţii (CDU) cancelarului Angela Merkel, dacă Germania ar organiza alegeri naţionale, potrivit unui sondaj publicat joi şi citat de DPA.

Un sondaj comandat de canalul public german ARD a constatat că, dacă ar avea loc alegeri în această duminică, Verzii şi CDU ar obţine 26% din voturi fiecare.

Rata de sprijin pentru Verzi a rămas neschimbată de luna trecută, în timp ce CDU a reuşit să recupereze un punct procentual.

Alternativa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă) a crescut în sondaje - la 14% - în timp ce social-democraţii (SPD) au coborât la 12%.

Scorul partidului liberal pro-business FDP a rămas neschimbat la 8%, în timp ce extrema stângă Die Linke a coborât la 7%.

Sondajul a constatat că 32% din populaţia germană este mulţumită de activitatea guvernului. Două treimi din participanţi s-au declarat nemulţumiţi de activitatea guvernului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”