Germanii susțin ideea granițelor deschise, francezii și italienii se opun (sondaj)

Germanii susțin ideea granițelor deschise, francezii și italienii se opun (sondaj)

Francezii și italienii se opun ideii de menținere a granițelor interne ale Europei deschise, în timp ce germanii sunt în favoarea acestei idei, conform unui sondaj publicat luni de ziarul italian La Repubblica, relatează DPA. Sondajul, coordonat de institutul italian Demos, a fost realizat în perioada 13 ianuarie — 5 februarie în patru state membre ale zonei Schengen — Italia, Franța, Germania și Spania — precum și în Marea Britanie, care nu face parte din zona de liberă circulație.

Întrebați dacă libera circulație în interiorul Schengen ar trebui menținută 'fără niciun control', doar 9,8% au răspuns 'da' în Franța, față de 13% în Italia, 22,8% în Spania și 25,8% în Germania.

Opțiunea reintroducerii controalelor la frontieră 'în fața migrației și a problemelor de securitate', desființând efectiv Schengen, a fost susținută de 56,4% dintre italieni, 40% dintre francezi, 26,3% dintre spanioli și 19% dintre germani.

În Germania, 53,8% dintre respondenți au declarat că sunt în favoarea reluării controalelor numai 'în anumite circumstanțe'. În Spania, 48,2% dintre respondenți au susținut această măsură, în Franța 46,3%, iar în Italia 27,7%.

Conform sondajului, germanii sunt cei mai proeuropeni, cu 53,4% dintre ei exprimându-și încrederea în Uniunea Europeană. Procentul a fost sub 50% în celelalte țări, ajungând la 33,5% în Marea Britanie și 32,8% în Italia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Așa o fi?