Gest fără precedent! Financial Times, sprijin TOTAL pentru Kovesi! Opinia asumată de board-ul editorial: „UE ar trebui să reziste la presiunile României și să o numească pe Kovesi”

Gest fără precedent! Financial Times, sprijin TOTAL pentru Kovesi! Opinia asumată de board-ul editorial: „UE ar trebui să reziste la presiunile României și să o numească pe Kovesi”

Gest fără precedent! Financial Times, sprijin TOTAL pentru Kovesi! Opinia asumată de board-ul editorial: „UE ar trebui să reziste la presiunile României și să o numească pe Kovesi. Dosarul – o încercare nerușinată de a discreditare”.
 
Financial Times, una dintre cele mai influente publicații la nivel internațional, își pune toată susținerea în sprijinul Laurei Codruța Kovesi. Într-un editorial semnat ”Board-ul editorial”, Financial Times scrie că Uniunea Europeană are ocazia să transforme declarațiile pro-justiție în fapte și să o numească pe Laura Codruța Kovesi în funcția de Procuror European, în ciuda cererilor guvernului României, relatează  G4Media.ro .

 ”UE ar trebui să aleagă persoana cea mai calificată pentru post. E Laura Codruța Kovesi, un procuror curajos din România. Sunt multe argumente excelente în favoarea ei, unul dintre ele chiar faptul că guvernul României se împotrivește numirii sale. Guvernul României devine rapid un abuzator în serie al normelor și valorilor UE în privința statului de drept”, se arată în articolul citat.

”Fără îndoială că ceilalți doi concurenți – din Franța și Germania – ar face față postului. Dar nici unul nu are experiența de primă linie a lui Kovesi, care a dus o luptă dură, deseori singură, împotriva corupție adânc înrădăcinate în clasa politică”, arată Financial Times.

Publicația scrie în termeni extem de duri despre tentativele PSD de a o discredita: ”Eforturile lui Kovesi au inspirat milioane de compatrioți, dar a fost recompensată cu adversitatea PSD, partid condus de Liviu Dragnea. Guvernul a manevrat astfel încât să o revoce de la șefia DNA… Forțele anti-reformiste din guvernul României și din justiție sunt atât de disperate să împiedice numirea ei ca procuror european încât a fost pusă sub acuzare pentru suspiciuni firave de abuz în serviciu. Această încercare nerușinată de a o discredita pe Kovesi a coincis cu un OUG țintit să știrbească independența DNA”.

Vom reveni



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...