Ghetele lui Michael Jordan, vândute pe o avere: Licitație spectaculoasă în SUA

Ghetele lui Michael Jordan, vândute pe o avere: Licitație spectaculoasă în SUA

Două perechi de ghete utilizate în 1985 de celebrul baschetbalist american Michael "Air" Jordan au fost vândute, joi, cu aproape 300.000 de dolari, în cadrul unei licitaţii pe internet organizată de casa Christie's, informează EFE.

Michael Jordan, o legendă vie a sportului mondial.

Vedeta acestei licitaţii destinate colecţionarilor de articole sportive a fost o pereche de ghete Air Jordan 1, primul model de ghete creat de Nike pentru superstarul NBA, pe care Jordan însuşi a purtat-o pe teren şi care a fost vândută cu 189.000 de dolari (cu toate taxele incluse), sub estimarea iniţială făcută de Christie's, care era cuprinsă între 200.000 şi 300.000 de dolari. O altă pereche de Air Jordan 1 din 1985, în acest caz semnată şi probabil purtată de Jordan, s-a vândut cu 107.100 de dolari.

Vânzările din cadrul acestei licitaţii au fost departe de sumele record plătite în ultimii ani pentru alte ghete ale legendei baschetului: în 2020, o pereche de Air Jordan 1S a fost vândută cu 560.000 de dolari, iar în 2021 ghetele Nike Air Ships purtate de Jordan în 1984 au ajuns la aproape 1,5 milioane de dolari.

În total, la licitaţia pe care Christie's a finalizat-o joi au fost scoase la vânzare şapte perechi de ghete Jordan, dar unele dintre ele au rămas fără cumpărător, lucru care s-a întâmplat şi cu alte articole oferite, printre care două perechi de pantofi sport care i-au aparţinut jucătoarei americane de tenis Serena Williams, pentru care era de aşteptat să se ofere până la 15.000 de dolari, respectiv 20.000 de dolari.

Nu s-a găsit un cumpărător nici pentru un tricou al echipei Los Angeles Lakers purtat de regretatul baschetbalist american Kobe Bryant şi care a fost prezentat cu un preţ estimat între 100.000 şi 150.000 de dolari.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Om de afaceri și cadru universitar, mort la doar 47 de ani după ce a căzut cu bicicleta

2 Da, Maia Sandu este...

3 Detaliul stupid din pașapoartele spionilor ruși, care-i dă de gol cu sutele

4 Cine ar fi noua iubită a lui Boncea după despărțirea de Loredana Groza

5 Vine uraganul? / Semne că piața imobiliară americană ar avea probleme