Ghidul Michelin suspendă recomandările pentru restaurantele din Rusia

Ghidul Michelin suspendă recomandările pentru restaurantele din Rusia

Michelin a anunţat vineri că celebrul său ghid va suspenda toate recomandările referitoare la restaurante din Rusia ca urmare a invadării Ucrainei de către Moscova, informează Reuters.

Toate proiectele companiei aflate în dezvoltarea pe teritoriul Rusiei au fost sistate pentru moment, iar activităţile din social media şi mediul online din Rusia au fost de asemenea întrerupte, se precizează într-un comunicat.

''Având în vedere severitatea crizei actuale, echipele Ghidului Michelin au fost nevoite să ia decizia de a suspenda toate activităţile privind recomandările de restaurante în Rusia'', a mai spus Michelin.

Michelin a publicat în 2021 prima selecţie pentru Moscova, care a inclus nouă restaurante distinse cu stelele mult râvnite, evaluare considerată dovadă a poziţionării printre cele mai bune restaurante din lume.

''Am ales să nu promovăm Moscova ca destinaţie'', a spus Michelin. ''Drept urmare, selecţia din Moscova nu va fi actualizată anul acesta''.

Ghidul Michelin pentru Moscova, singurul din Rusia, include în prezent 69 de restaurante.

Ghidul, iniţiat la începutul secolul al XX-lea de compania franceză producătoare de anvelope sub forma unui catalog uşor de utilizat de persoanele aflate în călătorie, este unul dintre cele mai influente nomenclatoare ale restaurantelor şi hotelurilor, având ediţii în multe ţări şi oraşe.

Ghidurile Michelin sunt publicate anual, aşa că orice menţionare sau stea trebuie actualizate în fiecare an.

Un purtător de cuvânt din partea Michelin a spus că este prea devreme pentru a estima dacă ghidul îşi va sista în mod permanent activităţile sale din Rusia.

Michelin a mai precizat în comunicat că ''aceste decizii nu pun în niciun caz la îndoială talentul echipelor şi bucătarilor''.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

2 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf