Gigi Becali șochează înainte de Anderlecht – FCSB: Pe cine mizează în campania distrusă din Conference League

Gigi Becali șochează înainte de Anderlecht – FCSB: Pe cine mizează în campania distrusă din Conference League

FCSB urcă în Superliga, dar în Europa joacă, pur și simplu, la trecerea etapelor în Conference League. Adică, o întrecere în care a depus armele, după primele două meciuri, cu obiectivul declarat de a prinde play-off-ul.

Gigi Becali invocă, periodic, divinitatea, când vorbește despre echipa sa de fotbal.

Acum, după victoria cu Sepsi de luni, scor 1-0, bucureștenii au urcat pe 6, deci sunt în grafic pentru a atinge obiectivul intern. Problema e că echipa joacă slab, iar la Sfântu Gheorghe doar intervențiile portarului Târnovanu au păstrat avantajul minim. Iar în condițiile în care partida din această seară, cu Anderlecht, va fi abordată, din nou, cu jucătorii de rezervă, e clar că FCSB „tremură“. Ceea ce reiese și din discursul patronului Gigi Becali, la Pro Arena.

Cu ce să fiu mulțumit? N-ai cum să te bați la titlu, dacă joci așa. A, am câștigat trei puncte, bine, dar pe mine mă interesează viitorul. Zicea Dică de atitudine, ce atitudine?! Trebuie viteză de joc. Noi nu pasăm, n-am văzut șase pase. Am văzut la Sepsi, cu Aganovici, cu ăla, cu ăla, jucători pe care i-am avut noi, pasează în viteză. Noi avem jucători valoroși, dar degeaba“, a fost analiza tăioasă a latifundiarului, înaintea partidei de la Bruxelles.

Dică, antrenorul de numele căruia se leagă cele două eșecuri cu Silkeborg, 0-5 de fiecare dată.

Dică, antrenorul de numele căruia se leagă cele două eșecuri cu Silkeborg, 0-5 de fiecare dată.

Întrebat, totuși, ce își mai propune FCSB în Conference League, Becali a spus, încă o dată, că e preocupat strict de aspectul financiar: „La Anderlecht, să vedem, poate obținem și noi prima victorie. Așa să credem. E bun așa. Cine știe, poate luăm și noi 500.000 (n.r. – atât valorează victoria în Conference League). Am nevoie de ăia 500.000 ca să iau alți jucători la iarnă. Eu mă gândesc tot timpul ce fac cu banii, nu că-i iau la mine acasă. Mă gândesc ce să fac să întăresc echipa asta, că niciodată n-am jucat așa rău“.

Bineînțeles, din discursul latifundiarului nu puteau lipsi și elemente bulversante. Pentru că, după ce a ordonat retragerea în Conference League, trimițând echipa ca „la tăiere“, începând cu etapa a 3-a, cu jucătorii de rezervă, acum Becali își pune speranțele în divinitate.

Ne mai gândim la calificare, cât mai avem șanse. Știi cum face Domnul? Când crezi că ești slab, că nu mai șanse, îți arată Domnul mâna Lui. Bați pe Anderlecht, bați pe West Ham și atunci, cu celelalte rezultate, ne putem califica. Ce e așa greu? Da. Ce e mare lucru? Eu pun problema așa. Îmi pun încrederea în Domnul. În gândul meu, tot zic că Domnul face“, a spus Becali.

Robin Veldman, antrenor interimar pe banca unei echipe lovite de criză. FOTO: Facebook

Robin Veldman, antrenor interimar pe banca unei echipe lovite de criză. FOTO: Facebook

Belgienii, alți „șchiopi“

Dacă FCSB a „reușit“ să ia zece goluri în „dubla“ cu Silkeborg și abia s-a mai redresat în campionat, în schimb, Anderlecht se zbate în mediocritate, atât pe plan intern, cât și în Europa. Echipa tocmai a renunțat la antrenorul Felice Mazzù (56 de ani), care fusese adus în iulie. În weekend, Anderlecht a avut un meci neterminat, în deplasare, cu Standard Liege, când era condusă cu 1-3. Suporterii furioși ai oaspeților au cauzat abandonarea meciului, în minutul 63. Care va fi pierdut, la „masa verde“, de Anderlecht, ajunsă pe 12 din 18 în campionat, la 21 de puncte de liderul Genk!

Odată cu plecarea lui Felice Mazzù, pe bancă a fost instalat interimarul Robin Veldman (36 de ani), promovat de la echipa de tineret. Veldman va debuta la prima formație, diseară, în confruntarea cu FCSB, în încercarea de a obține calificarea în fazele eliminatorii din Conference League.

Conference League, etapa a 5-a, astăzi

Grupa B

Anderlecht – FCSB 19.45, Pro Arena

West Ham – Silkeborg 22.00

Clasament

1. West Ham 4 4 0 0 9-4 12

2. Silkeborg 4 2 0 2 12-4 6

3. Anderlecht 4 1 1 2 2-3 4

4. FCSB 4 0 1 3 1-13 1

Grupa G

Ballkani – Slavia Praga 22.00

Sivasspor – CFR Cluj 22.00, Pro Arena

Clasament

1. Sivasspor 4 2 1 1 7-6 7

2. CFR Cluj 4 2 1 1 4-2 7

3. Slavia Praga 4 1 1 2 4-6 4

4. Ballkani 4 1 1 2 8-9 4

Sistemul de calificare

În Conference League, la finalul fazei grupelor, echipa de pe locul 1 va merge direct în optimi. Echipa de pe locul 2 va juca un play-off cu o adversară care va ocupa poziția a 3-a într-o grupă de Liga Europa. Învingătoarea va merge și ea în optimile Conference League.

Sumele puse în joc în Conference League

*Fiecare victorie: 500.000 de euro

*Fiecare remiză: 166.000 de euro

*Locul 1 în grupă: 650.000 de euro

*Locul 2 în grupă: 325.000 de euro

*Calificarea în primele faze eliminatorii: între 300.000 şi 600.000 de euro

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia