Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu - Sper să nu mă deranjeze piciorul și să fac așa cum îmi doresc

Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu - Sper să nu mă deranjeze piciorul și să fac așa cum îmi doresc

Marian Drăgulescu, marea speranță a băieților la podiumul Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Montreal (2-8 octombrie), speră într-o refacere completă până la calificările de la sol și sărituri, după entorsa de la glezna stângă, suferită la Cupa Mondială de la Paris la mijlocul lunii septembrie.

''Ieri am făcut un antrenament foarte bun, am reușit să trec prin toate elementele din exercițiu și e OK. Mai am cinci zile și acolo și sper să fie bine. Sper să mă simt bine la fața locului, aparatele să fie bune, să nu mă deranjeze piciorul și să fac așa cum îmi doresc. Dacă sunt OK pot să fac și sărituri și sol. Mi-am dorit foarte mult să văd sala și să concurez unde Nadia a luat primul 10. E prima oară când concurez la un concurs de gimnastică într-un stadion. O să fie frumos, ne vom întâlni și cu Nadia, ambasadoarea evenimentului, și cred că va avea o însemnătate aparte, cel puțin pentru români. Orice medalie este bună în palmares, iar la fiecare competiție încerc să vin cu cel puțin o medalie. Mai e mult până la Tokyo (JO 2020, n. red.), inclusiv de îmbunătățit exercițiile, atât la sol cât și la sărituri. Este încă un concurs important în anul acesta și în drum către Tokyo orice competiție și orice rezultat e benefic pentru a merge mai departe cu încredere, motivație. Este al 12-lea campionat mondial pentru mine și orice medalie câștigată aici este ceva frumos'', a declarat cel mai medaliat sportiv român all time (31 medalii la JO, CM și CE).

Marian Drăgulescu, 36 ani, participant la a 12-lea său Campionat Mondial, are în palmares 8 medalii de aur și 2 de argint. Ultima sa medalie mondială datează din urmă cu doi ani, la Glasgow, un argint la sărituri.
Ioan Suciu, antrenorul lotului masculin, speră că pe lângă Marian Drăgulescu, în a cărui recuperare miraculoasă își pune speranțele, și Vlad Cotuna, care va concura la toate cele șase aparate, să facă o figură frumoasă.

''Marian a traversat o ultimă perioadă destul de delicată, știm bine cu toții de problema lui de la gleznă. Dar în ultima zi înaintea plecării, Marin a reînviat. Atunci putem spune că mergem cu reale speranțe, dacă vorbim de el. Dacă vorbim de ceilalți, în special de Vlad Cotuna, care la campionatele naționale ne-a demonstrat că a crescut foarte mult și sperăm ca și la campionatele mondiale să își redemonstreze valoarea. Din punctul meu de vedere, al antrenorului, dacă stau și privesc la ultimele zile, aș putea spune că e greu ca Marian să facă și sol și sărituri. Nimic nu e imposibil însă dacă vorbim de Marian Drăgulescu. Cred că acolo va surprinde pe toată lumea. Mai sunt exact cinci zile până la ziua calificărilor și apoi încă patru zile până la finale. Sunt convins că Marian, cum a reușit să răstoarne toate pronosticurile până nu de mult, va reuși și la aceste campionate mondiale, să răstoarne pronosticurile. E greu să spun ceva acum, dar cred în el'', a spus Ioan Suciu pe aeroportul Otopeni, înainte de decolarea către Montreal.
Vlad Cotuna, 26 ani, campion național la trei aparate, speră într-o calificare în finalele de la individual compus și paralele.

''La Campionatele Naționale am avut o evoluție destul de bună, am fost și la două Cupe Mondiale unde am ajuns în finale. Pot spune că sunt aproape de formă maximă. La Montreal, vreau finală la individual compus și la paralele. La paralele îmi joc șansa, dar cum sunt singurul care face șase aparate, îmi doresc finala și la individual. La paralele, am un exercițiu de dificultate peste Andrei Muntean, dar el compensează că face un pic mai curat. E bine că avem concurență, ne împingem unul pe altul să ajungem mai sus și o să vedem ce va ieși acolo. Am avut probleme medicale, vreo 2-3 ani, la genunchi, la mână, dar pot spune că am stat, am calculat, mi-am rearanjat antrenamentele, timpul extra petrecut și am reușit să mi le ordonez, ca să fiu tot timpul pe pantă ascendentă. Scopul meu e participarea la JO 2020, dar sunt multe competiții până atunci, va fi altă presiune, alt stres, dar dacă o ținem tot așa, va fi foarte bine'', a spus gimnastul de la CSA Steaua.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

3 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

4 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

5 „Du-te măi și vaccinează-te. COVID-19 omoară!”. Mesajul devenit viral al medicului Gabriel Diaconu