Gimnastică artistică: Simone Biles, cvadruplă campioană olimpică, abuzată sexual de medicul echipei Statelor Unite

Gimnastică artistică: Simone Biles, cvadruplă campioană olimpică, abuzată sexual de medicul echipei Statelor Unite

Americanca Simone Biles, cvadruplă campioană olimpică la gimnastică artistică, şi-a adăugat luni numele pe lunga listă a sportivelor abuzate sexual de Larry Nassar, fostul medic al echipei Statelor Unite, informează AFP.

Biles a dezvăluit, pe contul său Twitter, că a fost la rândul ei victima doctorului Larry Nassar, condamnat la începutul lunii decembrie la 60 de ani de închisoare pentru deţinere de material pedopornografic. Acesta urmează să fie judecat, în cursul acestei luni, pentru principalele capete de acuzare împotriva sa, referitoare la agresiunile sexuale asupra a peste 100 de sportive.

"Şi eu sunt una dintre numeroasele persoane care au fost abuzate sexual de Larry Nassar", a scris Simone Biles, într-un comunicat postat pe reţeaua de socializare. Ea a precizat că a ezitat iniţial să facă aceste dezvăluiri, însă acum "nu îi mai este teamă să îşi spună povestea".

În vârstă de 20 ani, Simone Biles a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro la individual compus şi pe echipe, precum şi în probele de sărituri şi sol. Americanca mai are, de asemenea, în palmares zece titluri de campioană mondială.

Alături de Simone Biles, alte trei campioanei olimpice americane, Aly Raisman, McKayla Maroney şi Gabby Douglas, figurează pe lungă listă a victimelor doctorului Nassar. Ele au decis să se exprime în mod public după cascada mondială de dezvăluiri ale abuzurilor sexuale, declanşată de afacerea Weinstein.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro