Giorgia Meloni intensifică represiunea împotriva migranților cu un decret de expulzare

Giorgia Meloni intensifică represiunea împotriva migranților cu un decret de expulzare

Străinii care mint în legătură cu vârsta lor pentru a beneficia de un sistem de protecție rezervat minorilor neînsoțiți care sosesc în Italia vor fi expulzați, în conformitate cu un decret de securitate care se așteaptă să fie aprobat miercuri de cabinetul Giorgia Meloni, ca parte a măsurilor de combatere a imigrației ilegale ale guvernului său de extremă dreapta, relatează The Guardian.

FOTO: EPA-EFE

Proiectul de decret, ale cărui părți au fost publicate de presa italiană, include o măsură care stipulează că străinii care trăiesc legal în Italia vor fi expulzați dacă sunt considerați o amenințare la adresa ordinii publice sau a securității naționale

Coaliția de guvernare a lui Meloni, care a venit la putere în octombrie anul trecut, se pregătește să adopte măsuri mai dure pe fondul creșterii numărului de persoane care sosesc pe coastele Italiei.

Meloni, care înainte de a fi aleasă prim-ministru a cerut o blocadă navală în Marea Mediterană, a recunoscut săptămâna trecută că a sperat să „facă mai bine” în materie de imigrație, după ce numărul refugiaților care au sosit în Italia până acum în acest an a depășit 133.000 - mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.

Până acum, copiii care ajungeau în Italia fără un părinte sau tutore legal puteau beneficia de un regim special de protecție, introdus în 2017, bazat pe prezumția de minoritate. Dacă va fi aprobat, decretul va da poliției puterea de a le estima vârsta cu ajutorul măsurătorilor corporale și al razelor X.

De asemenea, proiectul de decret prevede că copiii cu vârsta de peste 16 ani ar putea fi plasați în centre de primire rezervate adulților și că aceste centre - criticate în trecut pentru condițiile lor îngrozitoare - ar putea găzdui un număr dublu de persoane față de cel obișnuit în anumite momente.

Săptămâna trecută, guvernul lui Meloni a semnat măsuri care conferă autorităților puterea de a menține persoanele în centre de detenție înainte de expulzare pentru o perioadă de până la 18 luni. De asemenea, guvernul a decis că persoanele care așteaptă ca cererile lor de azil să fie procesate vor trebui să plătească un depozit, care se pare că ar fi în valoare de 5 000 de euro, pentru a evita să fie reținute.

Între timp, o dispută între Italia și Germania pe tema imigrației nu dă semne că se va atenua, după ce Andrea Crippa, liderul adjunct al Ligii, partener în coaliția lui Meloni, a declarat că Germania a trecut de la „invadarea altor state cu armata sa” în timpul celui de-al Doilea Război Mondial la „folosirea imigranților ilegali” pentru a destabiliza Italia și guvernul său.

Comentariile sale au fost făcute după ce s-a aflat că Berlinul finanțează organizații caritabile pentru salvarea persoanelor din Mediterana, ceea ce a determinat-o pe Meloni să îi scrie cancelarului german, Olaf Sholz, exprimându-și „uimirea”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat