Giurgiu: Bărbat sub control judiciar după ce a încercat să îi dea mită unui poliţist

Giurgiu: Bărbat sub control judiciar după ce a încercat să îi dea mită unui poliţist

Un bărbat în vârstă de 38 de ani se află sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile după ce a fost prins în flagrant în timp ce îi dădea 3.200 lei mită unui agent de poliţie pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

"Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au prins în flagrant, la data de 25 mai 2020, un bărbat în vârstă de 38 ani, fără calitate specială, în timp ce remitea, cu titlu de mită, suma de 3.200 de lei unui agent de poliţie din cadrul IPJ Giurgiu - Poliţia Oraşului Bolintin-Vale. Banii au fost oferiţi pentru ca poliţistul să nu-i întocmească dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de DGA.

În ziua de 24 mai, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, agentul de poliţie l-a depistat pe bărbat în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

Pentru a nu constata infracţiunea săvârşită, bărbatul i-a promis poliţistului suma de 700 de euro. Agentul de poliţie a refuzat categoric oferta şi a sesizat fapta la DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sesizare înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

După conducerea la sediul unităţii de parchet, a fost dispusă reţinerea suspectului pentru o durată de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, iar procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro