Gorghiu, despre discuțiile pe tema alegerilor: Mi-aș dori ca săptămâna aceasta să aibă loc aceste întâlniri

Gorghiu, despre discuțiile pe tema alegerilor: Mi-aș dori ca săptămâna aceasta să aibă loc aceste întâlniri

Co-președintele Partidului Național Liberal (PNL), Alina Gorghiu, și-a exprimat, luni, speranța că PNL va avea în curând întrevederi cu premierul Dacian Cioloș, dar și cu reprezentanții partidelor parlamentare, pe tema organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin. Gorghiu a declarat într-o conferință de presă susținută la Botoșani că își dorește că discuțiile cu premierul și liderii politici să aibă loc în această săptămână.

"Premisele unui dialog există și m-aș bucura să fie cât de repede se poate, pentru că altfel intrăm într-o criză de timp. Încă nu am stabilit calendarul, dar mi-aș dori ca săptămâna aceasta să aibă loc toate aceste întâlniri", a afirmat Gorghiu.

Liderul liberal a subliniat că "nu există vreo altă temă mai bună de dialog cu absolut orice partid politic".

Alina Gorghiu a afirmat că varianta unei ordonanțe de urgență pe tema modificării legislației privind alegerea primarului este cea mai bună soluție.

"Eu consider că implicarea unei instituții cum este Guvernul României, un guvern tehnocrat, într-un proces care înseamnă alegeri corecte, echitabile, echilibrate, competitive, înseamnă un exercițiu foarte sănătos. În momentul acesta, opțiunea pe care o văd plauzibilă, rezonabilă, rațională, este cea a ordonanței de urgență pe care Guvernul poate să o adopte", a adăugat aceasta.

Co-președintele PNL susține că asumarea răspunderii parlamentare nu poate fi luată în calcul, pe motiv că CCR interzice asumarea răspunderii Guvernului pe acte normative aflate în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, PNL va discuta pe acest subiect în Biroul Politic Național care se va întruni marți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina