Gorghiu: Liberalii din Senat vor face plângere penală privind raportul Comisiei de învățământ

Gorghiu: Liberalii din Senat vor face plângere penală privind raportul Comisiei de învățământ

Grupul PNL de la Senat va depune plângere penală pe tema falsului de semnătură din raportul dat de Comisia pentru învățământ la propunerea de modificare a Legii Educației care prevede amânarea concursurilor pentru posturile de directori de școli, a anunțat luni copreședintele partidului Alina Gorghiu.

"S-a discutat despre subiectul examenelor pentru directorii de școli. Tema, foarte importantă, a fost dezbătută cu toți colegii mei din Comisia de educație. Concluziile sunt două. Una că o să solicităm întoarcerea proiectului la comisie pentru a putea să se lămurească exact despre ce e vorba și cum poate fi împiedicat acest proiect. Și, doi, evident că PNL va face plângere penală pentru a se descoperi cum e posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătură. Vorbim despre Senatul României 2016, falsificări de semnături pentru a menține o stare de politizare în tot ce înseamnă școlile din România", a declarat Alina Gorghiu, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Copreședintele liberalilor a adăugat că plângerea penală va fi depusă de grupul de la Senat.

"Cei de la Senat, cei de la Comisia de educație sunt cei care ne-au sesizat cu acest fals în acte publice, fals într-un raport. Nu a fost pe ordinea de zi proiectul, nu a fost semnat de secretarul comisiei, nu a fost semnat de vicepreședintele comisiei", a completat Gorghiu.

Secretarul comisiei pentru învățământ din Senat, liberalul Dumitru Oprea, a declarat săptămâna trecută pentru AGERPRES că pe ordinea de zi a ședinței acestui for nu figura și propunerea de modificare a Legii Educației în sensul amânării concursurilor pentru posturile de directori de școli, precizând că raportul în acest caz nu a fost contrasemnat de el, ci de o altă persoană.

"Nu am idee cine, cum și pe ce procedură s-a făcut forțarea asta de notă. Nici nu a figurat subiectul pe ordinea de zi a comisiei și puteți să verificați, mergând pe data de 14 (septembrie — n.r.). Deci eu nu am participat la discuția unui astfel de punct. Constat însă că este o altă semnătură (pe raportul comisiei — n.r.) și asta nu este o despovărare, ci, dimpotrivă, este o întrebare pusă celor care au dat curs unei astfel de rezoluții. (...) E pus un 'pentru', dar, de regulă, pentru orice 'pentru', dacă e nevoie, tu ca secretar delegi responsabilitatea sub o formă, ori eu nici nu am fost întrebat de subiectul ăsta. Sunt curios și eu să aflu detaliile ca secretar, totuși, al comisiei, fiindcă eu nu pot să votez pe o propunere legislativă care nu a existat pe ordinea de zi și nici nu există", a declarat el.

AGERPRES/(A, AS — autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”