Gorghiu: Nu e exclus ca împreună cu USR să agreăm aceeași variantă de premier

Gorghiu: Nu e exclus ca împreună cu USR să agreăm aceeași variantă de premier

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că preferă ca liberalii să aibă o propunere pentru funcția de prim-ministru, după alegerile din iarnă, și a arătat că nu exclude ca împreună cu USR să se agreeze aceeași variantă.

Alina Gorghiu a afirmat, la Antena 3, că niciun partid nu va face 51% mandate la alegerile din decembrie și că va fi importantă maniera în care se va coagula o majoritate, pentru impunerea unui premier.

"Prefer intrarea USR în Parlament, chiar dacă au fost cei care în București ne-au confiscat o parte consistentă din electorat. (...) Nu e exclus ca împreună cu USR să agreăm aceeași variantă de premier", a adăugat copreședintele PNL.

Alina Gorghiu a precizat că PNL va lua o decizie la jumătatea lunii octombrie, dacă se va merge pe varianta anunțării unui premier sau pe o campanie concentrată pe programul de guvernare.

Ea a vorbit și despre faptul că la preluarea mandatului, Dacian Cioloș a spus că nu se va 'înrola' în niciun partid politic

"În opinia mea, nu l-aș aprecia cum îl apreciez acum (n.r. pe Dacian Cioloș) dacă ar intra în PNL, pentru că ar însemna să-și încalce cuvântul de onoare", a spus liderul liberal.

Totodată, Gorghiu a exclus o alianță cu PMP sau cu PSD, după alegerile parlamentare.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Peia, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dur articol! / Așa este, domnule președinte?

2 Așa o fi?

3 Andreea Esca are un „confident”?

4 Idilă-surpriză în sportul românesc

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri