Gorj: Minerii și energeticienii au parcurs, în prima zi de marș, 40 de kilometri în semn de nemulțumire față de situația CE Oltenia

Gorj: Minerii și energeticienii au parcurs, în prima zi de marș, 40 de kilometri în semn de nemulțumire față de situația CE Oltenia

Cei aproximativ 50 de mineri și energeticieni au pornit, marți, în cea de-a doua zi de marș pe ruta Rovinari-Craiova-București, ei petrecându-și noaptea în localitatea Cursaru din comuna Plopșoru, aproape de granița cu județul Dolj.

* Minerii au pornit luni într-un marș de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la București, în semn de protest

Potrivit președintelui Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dumitru Pârvulescu, traseul de 40 de kilometri străbătut pe jos în prima zi de marș a fost unul dificil, angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) dormind în noaptea de luni spre marți în corturi și în mașinile cu care își transportă hrana și hainele de schimb.

El a menționat că marți vor parcurge încă 40 de kilometri, urmând ca la Ișalnița să li se alăture alți colegi de la unitatea respectivă.

"Traseul e destul de dificil, nu e așa de simplu să mergi 40 de kilometri pe zi, iar înnoptarea ca la cort, când burează. Sperăm ca astăzi (marți — n.r.) să ajungem la Ișalnița, ne așteaptă colegii de acolo. Mai sunt colegi care vor să ni se alăture, au venit și de la Turceni, Iovan (lider de sindicat — n.r.) le-a interzis să vină, dar acesta e spiritul sindicalist", a declarat Dumitru Pârvulescu.

Aproximativ 50 de mineri și energeticieni, angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) au plecat, luni dimineața, într-un marș de protest pe ruta Rovinari-Craiova-București în semn de nemulțumire față de indiferența autorităților naționale cu privire la situația companiei și a Sistemului Energetic Național.

Cei peste 50 de salariați ai companiei au pornit din fața Sucursalei Electrocentrale Rovinari, acestora alăturându-li-se, pe o distanță de câțiva kilometri, și circa o sută de localnici din zonă.

Dumitru Pârvulescu declara, săptămâna trecută, că marșul se va desfășura pe parcursul a opt zile, salariații CEO urmând să parcurgă circa 40 de kilometri pe zi. Participanții sunt angajați ai companiei energetice aflați în concediu sau în întrerupere de activitate.

AGERPRES/ (A, AS — autor: Irina Poenaru, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”