Gorj: Patru angajaţi ai unui centru rezidenţial al DGASPC, infectaţi cu COVID-19

Gorj: Patru angajaţi ai unui centru rezidenţial al DGASPC, infectaţi cu COVID-19

Patru angajaţi ai un centru rezidenţial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj sunt infectaţi cu COVID-19, se arată într-o informare transmisă, luni, de Biroul de presă al instituţiei.

"În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către DSP Gorj la nivelul centrului rezidenţial subordonat DGASPC Gorj, unde, în data de 23 mai a fost confirmat un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, s-au confirmat noi cazuri pozitive. La aceeaşi dată, au fost recoltate probe de la 14 persoane, trei rezultate fiind pozitive. Rezultatele ne-au fost comunicate în dimineaţa zilei de 25 mai. Cele trei persoane confirmate cu COVID-19 sunt asimptomatice. Precizăm faptul că se iau toate măsurile necesare astfel încât activitatea centrului să se desfăşoare fără probleme", a precizat directorul DGASPC Gorj, Laurenţiu Diaconescu, citat în comunicat.

Centrul rezidenţial unde au fost înregistrate cazurile are un număr de 80 de angajaţi şi 36 de copii beneficiari.

"Precizăm că, atât pe perioada stării de urgenţă, cât şi pe perioada stării de alertă, în centrele din subordinea DGASPC Gorj s-au luat toate măsurile de protecţie prevăzute de legislaţia în vigoare, în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, printre care: utilizarea de soluţii dezinfectante pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe, precum şi purtarea obligatorie a măştilor şi mănuşilor de protecţie, termometrizarea angajaţilor la fiecare intrare în tură şi declararea pe proprie răspundere de către aceştia a faptului că nu au simptome specifice infectării cu noul coronavirus (COVID-19) şi nu au intrat în contact cu persoane suspecte de infectare cu acest coronavirus. De asemenea, beneficiarilor li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanenţă evoluţia stării lor de sănătate", mai arată reprezentanţii DGASPC Gorj.

DGASPC Gorj are, în total, 1.000 de angajaţi şi aproximativ 700 de beneficiari, atât copii, cât şi adulţi în centrele rezidenţiale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

2 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

3 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

4 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

5 Răsturnare de situație! Ministrul de Interne dus de nas de dușmanii lui Gavriș? Parchetul de pe lângă Tribunal…