Gorj: Patru angajaţi ai unui centru rezidenţial al DGASPC, infectaţi cu COVID-19

Gorj: Patru angajaţi ai unui centru rezidenţial al DGASPC, infectaţi cu COVID-19

Patru angajaţi ai un centru rezidenţial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj sunt infectaţi cu COVID-19, se arată într-o informare transmisă, luni, de Biroul de presă al instituţiei.

"În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către DSP Gorj la nivelul centrului rezidenţial subordonat DGASPC Gorj, unde, în data de 23 mai a fost confirmat un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, s-au confirmat noi cazuri pozitive. La aceeaşi dată, au fost recoltate probe de la 14 persoane, trei rezultate fiind pozitive. Rezultatele ne-au fost comunicate în dimineaţa zilei de 25 mai. Cele trei persoane confirmate cu COVID-19 sunt asimptomatice. Precizăm faptul că se iau toate măsurile necesare astfel încât activitatea centrului să se desfăşoare fără probleme", a precizat directorul DGASPC Gorj, Laurenţiu Diaconescu, citat în comunicat.

Centrul rezidenţial unde au fost înregistrate cazurile are un număr de 80 de angajaţi şi 36 de copii beneficiari.

"Precizăm că, atât pe perioada stării de urgenţă, cât şi pe perioada stării de alertă, în centrele din subordinea DGASPC Gorj s-au luat toate măsurile de protecţie prevăzute de legislaţia în vigoare, în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, printre care: utilizarea de soluţii dezinfectante pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe, precum şi purtarea obligatorie a măştilor şi mănuşilor de protecţie, termometrizarea angajaţilor la fiecare intrare în tură şi declararea pe proprie răspundere de către aceştia a faptului că nu au simptome specifice infectării cu noul coronavirus (COVID-19) şi nu au intrat în contact cu persoane suspecte de infectare cu acest coronavirus. De asemenea, beneficiarilor li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanenţă evoluţia stării lor de sănătate", mai arată reprezentanţii DGASPC Gorj.

DGASPC Gorj are, în total, 1.000 de angajaţi şi aproximativ 700 de beneficiari, atât copii, cât şi adulţi în centrele rezidenţiale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...