Gorj: Percheziţii în 13 judeţe pentru destructurarea unei grupări de trafic de droguri şi substanţe etnobotanice

Gorj: Percheziţii în 13 judeţe pentru destructurarea unei grupări de trafic de droguri şi substanţe etnobotanice

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, miercuri, 32 de percheziţii domiciliare, pe raza a 13 judeţe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri şi de produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în urma percheziţiilor au fost puse în aplicare 35 de mandate de aducere pentru destructurarea grupului infracţional organizat specializat în trafic ilicit de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni, fără drept, cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"Din anchetă au rezultat indicii că, în anul 2018, pe raza judeţului Gorj, un bărbat de 33 de ani, din oraşul Rovinari, ar fi iniţiat şi, împreună cu alte două persoane, din localitate, ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri şi de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. Astfel, la intervale regulate de timp, folosind societăţi de curierat rapid, aceştia ar fi comandat cantităţi importante de droguri şi produse susceptibile a avea efecte psihoactive, de la două persoane, din judeţul Cluj. Marfa ar fi fost ulterior porţionată şi distribuită pe raza judeţului Gorj. Totodată, în urma activităţilor efectuate, au rezultat indicii că cele două persoane din judeţul Cluj ar fi distribuit, în mod repetat, pe parcursul anului 2018, prin societăţi de curierat rapid, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive pe raza a 11 judeţe din ţară", se arată în comunicatul de presă.

Aceeaşi sursă precizează că poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Activităţile s-au desfăşurat împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Craiova, SCCO Mehedinţi, BCCO Cluj Napoca, SCCO Bistriţa-Năsăud, BCCO Târgu Mureş, BCCO Piteşti, SCCO Vâlcea, BCCO Alba Iulia, SCCO Sibiu, BCCO Ploieşti, SCCO Dâmboviţa, BCCO Timiş, SCCO Caraş-Severin, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Gorj.

De asemenea, la acţiune au participat jandarmi din cadrul IJJ Gorj. AGERPRES / (AS - autor: Irina Poenaru, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Suntem distruși, fraților! / 25% dintre profesorii României provin de la Spiru Haret! 40% dintre profesorii din …

2 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

3 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

4 VIDEO Dacă făcea un pesedist asta, toată lumea înjura cu năduf...

5 Manda apare ca suspect într-un dosar la DNA, clasic pentru PSD