Gorj: Poliţiştii fac cercetări în cazul unui pacient care a murit în faţa spitalului din Rovinari

Poliţiştii din Gorj au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă în cazul unui pacient care a murit, în noaptea de joi spre vineri, în faţa spitalului din Rovinari, martorii afirmând că medicul de gardă a refuzat să iasă şi să-i acorde primul ajutor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, inspectorul principal Andrei Lazăr, a confirmat, pentru AGERPRES, că se fac cercetări, conform procedurilor, pentru moarte suspectă, fiind deschis un dosar de ucidere din culpă "in rem" (pentru faptă - n.r.).

"În urma necropsiei se va stabili cauza decesului. La o primă examinare nu au fost constatate urme de violenţă pe corp", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Medicul de gardă de la Spitalul "Sfântul Ştefan" din Rovinari susţine că îl internase pe bărbatul în vârstă de aproximativ 60 de ani, îi administrase tratament cu antibiotice şi nu ştia că acesta părăsise unitatea medicală.

"L-am internat în observaţie cu o pneumopatie acută, a rămas să fie efectuate investigaţiile. Iniţial nu au fost paturi la salonul meu şi după am găsit paturi în (...) salonul altui medic. S-a decis ca pacientul să rămână acolo. (...) Nu m-a anunţat nimeni că ar fi plecat pacientul acasă", a declarat medicul Roxana Gherghina, potrivit Digi 24.

Ea a confirmat că a fost solicitată să intervină pentru a-l resuscita pe bărbat, dar a susţinut că regulamentul nu îi permitea să părăsească spitalul în timp ce era de gardă.

Din declaraţiile martorilor reiese că bărbatului i s-a făcut rău în timp ce se afla peste drum de spital, iar când au solicitat intervenţia cadrelor medicale, li s-a spus că trebuie să sune la 112 şi să cheme o ambulanţă. Pacientul, care intrase în stop cardio-respirator, a fost dus la camera de gardă de câţiva trecători, dar nu a mai putut fi salvat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…