Gorj: Poliţiştii fac cercetări în cazul unui pacient care a murit în faţa spitalului din Rovinari

Gorj: Poliţiştii fac cercetări în cazul unui pacient care a murit în faţa spitalului din Rovinari

Poliţiştii din Gorj au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă în cazul unui pacient care a murit, în noaptea de joi spre vineri, în faţa spitalului din Rovinari, martorii afirmând că medicul de gardă a refuzat să iasă şi să-i acorde primul ajutor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, inspectorul principal Andrei Lazăr, a confirmat, pentru AGERPRES, că se fac cercetări, conform procedurilor, pentru moarte suspectă, fiind deschis un dosar de ucidere din culpă "in rem" (pentru faptă - n.r.).

"În urma necropsiei se va stabili cauza decesului. La o primă examinare nu au fost constatate urme de violenţă pe corp", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Medicul de gardă de la Spitalul "Sfântul Ştefan" din Rovinari susţine că îl internase pe bărbatul în vârstă de aproximativ 60 de ani, îi administrase tratament cu antibiotice şi nu ştia că acesta părăsise unitatea medicală.

"L-am internat în observaţie cu o pneumopatie acută, a rămas să fie efectuate investigaţiile. Iniţial nu au fost paturi la salonul meu şi după am găsit paturi în (...) salonul altui medic. S-a decis ca pacientul să rămână acolo. (...) Nu m-a anunţat nimeni că ar fi plecat pacientul acasă", a declarat medicul Roxana Gherghina, potrivit Digi 24.

Ea a confirmat că a fost solicitată să intervină pentru a-l resuscita pe bărbat, dar a susţinut că regulamentul nu îi permitea să părăsească spitalul în timp ce era de gardă.

Din declaraţiile martorilor reiese că bărbatului i s-a făcut rău în timp ce se afla peste drum de spital, iar când au solicitat intervenţia cadrelor medicale, li s-a spus că trebuie să sune la 112 şi să cheme o ambulanţă. Pacientul, care intrase în stop cardio-respirator, a fost dus la camera de gardă de câţiva trecători, dar nu a mai putut fi salvat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …