Grecia: Partidul de guvernământ a eliminat din rândurile sale un europarlamentar, pe fondul unei controverse legate de fotbal

Grecia: Partidul de guvernământ a eliminat din rândurile sale un europarlamentar, pe fondul unei controverse legate de fotbal

Guvernul de dreapta al Greciei a anunţat marţi eliminarea din rândurile sale a europarlamentarului său Theodoros Zagorakis, fostă vedetă a fotbalului grecesc, pe fondul unei polemici între cele două cluburi principale din Campionatul Greciei, PAOK Salonic şi Olympiakos Pireu, informează AFP.

Theodoros Zagorakis, fost căpitan al echipei naţionale de fotbal în timpul victoriei surprinzătoare a Greciei la Campionatul European din 2004, a fost eliminat după ce a criticat o recomandare a unei instanţe sportive independente a Greciei ce prevedea retrogradarea fostului său club, PAOK.

Fost preşedinte al PAOK, Theodoros Zagorakis, care a fost ales pentru un al doilea mandat în Parlamentul European, a calificat această recomandare drept "farsă" şi a ameninţat să părăsească partidul său Noua Democraţie pentru a deveni europarlamentar independent.

"Guvernul nu poate accepta şantajul", a declarat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al guvernului în timpul conferinţei de presă săptămânale. "Premierul (Kyriakos Mitsotakis) a ordonat eliminarea lui Theodoris Zagorakis din partidul Noua Democraţie" (drepta), a continuat el.

Luni, Comisia pentru sporturi profesionale, instanţă independentă, a preconizat retrogradarea cluburilor de fotbal PAOK Salonic, actual lider în Campionatul Greciei, şi Xanthi, pe motiv că acestea ar fi legate prin acelaşi acţionar.

Această instanţă independentă a luat respectiva decizie după o plângere a Olympiakos, care îl acuza pe proprietarul rus al PAOK, Ivan Savvidis, că deţine şi o parte din clubul Xanthi, ceea Savvidis neagă.

Mingea este acum în terenul Ligii de Fotbal, care va trebui să decidă sau nu retrogradarea celor două cluburi.

"Această decizie are drept singur scop să murdărească istoria PAOK, echipa ce a pus capăt dominaţiei Olympiakos. Ei au încercat de mai multe ori să doboare PAOK şi de fiecare dată s-au înfundat şi mai mult în noroi", a reacţionat vehement PAOK într-un comunicat.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

4 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

5 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…