Gregorian Bivolaru a fost PRINS

Gregorian Bivolaru a fost PRINS

Liderul Misa Gregorian Bivolaru a fost prins de polițiștii francezi în urmă cu puțin timp. Acesta fusese condamnat de ÎCCJ la 6 ani de închisoare pentru sex cu minori. Gabriel Bivolaru și-a schimbat identitatea, noul său nume fiind Magnus Aurolsson.  

Gregorian Bivolaru are 64 de ani, este acuzat de exploatare sexuală a copiilor şi pornografie infantilă şi condamnat la 6 ani de închisoare.

Potrivit informaţiilor Europol între 2002 și 2004, Gregorian Bivolaru, în calitate de profesor de yoga și mentor spiritual, a recrutat un minor pe care l-a exploatat sexual.

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat, în 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori, potrivit Agerpres. 

Bivolaru fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului.

La ultimul termen, procurorul de ședință a cerut pedepse cu executare orientate spre maximum prevăzut de lege în cazul lui Bivolaru, pedeapsă cu suspendare pentru Zsolt Farkaș și încetarea procesului penal față de Mirona Farcași.

Avocații au cerut achitarea clienților lor pe motiv că s-a îndeplinit termenul de prescripție specială și nu există probe pentru condamnare.

Tot acum, două dintre părțile vătămate din acest dosar au susținut că nu se consideră vătămate și nu au nicio pretenție civilă.

Avocatul Mădălinei Dumitru, una dintre victimele minore ale lui Bivolaru, a cerut judecătorilor să ia în considerare o nouă declarație notarială, prin care tânăra susține că nu a fost niciodată sedusă, folosită sau agresată de Gregorian Bivolaru și că nu a practicat cu acesta acte sexuale.

Gregorian Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupție sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României; Ferenc Szolt Farkaș, pentru trafic de migranți; Maria Mirona Farcași, pentru corupție sexuală în formă continuată.

Procurorii susțin că, în perioada 2002 — martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de 'profesor yoga' și 'mentor spiritual', prin abuz de autoritate și ținere în stare de aservire, a recrutat, cu ajutorul învinuitei Dumitru Ionela Cristina, în scopul exploatării sexuale, pe minora Mădălina Dumitru, cursantă yoga, cu care a întreținut, în mod repetat, acte sexuale și de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani și alte foloase.

De asemenea, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistență și remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcași, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora Mădălina Dumitru.

Gregorian Bivolaru mai este acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum și în luna aprilie 2003, a întreținut acte sexuale cu minorele Agness Arabella Mureșan și Ilinca Simionescu, folosindu-se de calitatea sa mentor spiritual.

La 28 martie 2004, inculpatul a încercat să părăsească în mod ilegal teritoriul României, prin Punctul de Control și Trecere a Frontierei Nădlac (Arad), fiind îndrumat și călăuzit de Ferenc Zsolt Farkaș.

Gregorian Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale