Grindeanu: Am urmărit cu atenție opiniile care au reieșit din mitinguri, multe dintre ele au avut distorsiuni

Grindeanu: Am urmărit cu atenție opiniile care au reieșit din mitinguri, multe dintre ele au avut distorsiuni

Premierul Sorin Grindeanu spune că a urmărit "cu atenție" opiniile care au reieșit în urma protestelor de stradă pe tema modificărilor legislative din domeniul Justiției, precizând că multe dintre acestea "au avut distorsiuni".

Întrebat duminică, la Antena 3, cum se raportează la protestele din stradă de duminică seară, Sorin Grindeanu a răspuns: "Eu am făcut o declarație legată de protestele de săptămâna trecută și am spus că respect opiniile argumentate. E un drept legal să protestezi în România, atât timp cât faci lucrurile acestea în mod pașnic și cât nu deranjezi pe alții, pentru că dacă se depășește această limită, intrăm într-o cu totul altă zonă. (...) E dreptul cetățenilor să facă acest lucru, le respect această opinie. Ba mai mult decât atât, am văzut și am urmărit cu atenție în această perioadă opiniile care au reieșit din aceste mitinguri, multe dintre ele pot să le cataloghez că au avut poate distorsiuni, ca să nu spun altceva. De ce? Pentru că a contat sursa sau modul în care au fost prezentate".

Potrivit premierului Grindeanu, libertatea de expresie trebuie să fie însoțită de "bun-simț".

"Eu cred în libertatea de expresie, dar această libertate de expresie (...) cred că trebuie să fie însoțită de bun-simț. Nu cred (...) foarte mult în jigniri. (...) De o perioadă de timp, și nu neapărat în ultimele luni, parcă în România argumentul tonalității e mai important decât argumentul în sine. (...) Cum nu cred în agresivitatea pumnului, nu cred nici în agresivitatea cuvântului. Toate lucrurile acestea, dacă ți le prezinți corect, argumentat și fără o tonalitate (...) ridicată, pare în România că ești moale. Nu mi se pare că argumentele însoțite de agresivitate — agresivitate verbală, nu vorbesc de altceva — sunt cele care trebuie să primeze. (...) De multe ori, această hiperbolizare a binelui și fanatismul în a crede că ceea ce gândești tu e corect s-ar putea să ducă la rău", a mai declarat Grindeanu.

Totodată, prim-ministrul a afirmat că alegerile reprezintă modul cel mai bun de exprimare din punct de vedere democratic.

"Am urmărit tot ceea ce s-a întâmplat, am urmărit cu atenție, am urmărit și ceea ce s-a strigat. (...) Sunt semnale, sunt anumite lucruri clare politic în aceste întâlniri, cum sunt altele care nu sunt, și sunt oameni care sunt veniți în piață fără de culoare politică. (...) Dar, în urmă cu 6 săptămâni noi am avut alegeri. Cele mai bune sondaje, cele mai bune păreri, modul în care te exprimi într-o țară democratică se fac prin alegeri. Iar noi am câștigat aceste alegeri, am câștigat (... ) pe un program de guvernare pe care îl vom pune în practică. Sigur, ne așteptam la tot felul de piedici, tot felul de lucruri, care se întâmplă nu doar din acest punct de vedere, ci poate de funcționarea fiecărui minister în parte, lucruri care îngreunează punerea în aplicare a măsurilor pe care noi vrem să le luăm", a mai afirmat Grindeanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”