Grindeanu: CNAIR a reziliat contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania

Grindeanu: CNAIR a reziliat contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat joi contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania, urmând să-l relanseze în cel mai scurt timp, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"CNAIR a reziliat astăzi contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania! A fost nevoie de această măsură ca urmare a blocajului generat de constructor care nu a reuşit nici până acum să predea un Proiect Tehnic conform. Contractul a fost semnat în anul 2020, iar construcţia ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârşitul acestui an (2022). CNAIR va relansa acest contract în cel mai scurt timp", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook .

El a subliniat că modificarea recentă a legislaţiei privind achiziţiile publice va ajuta la urgentarea procedurilor şi nu va mai trebui astfel să pierdem ani de zile pentru reluarea lucrărilor, ca în trecut.

"Şantajul constructorilor care vor bani fără să muncească s-a încheiat", a precizat Grindeanu.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului Chiribiş - Biharia, 28,55 km, din A3, în valoare de 326,5 milioane de lei, a fost semnat în iunie 2020 cu asocierea Trameco - Vahostav - Drumuri Bihor - Drum Asfalt - East Water Drillings. Proiectarea avea alocată şase luni, iar execuţia, 18 luni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...