Grindeanu: Guvernul va da un punct de vedere pozitiv cu observații la Legea salarizării unitare

Executivul va da un punct de vedere pozitiv cu observații la legea salarizării unitare, a anunțat, vineri, în deschiderea ședinței de guvern, premierul Sorin Grindeanu.

Observații la Legea salarizării unitare, proiect aflat în dezbatere parlamentară la Senat, au depus ministerele Justiției, de Finanțe, al Dezvoltării și Muncii, a precizat, în completare, ministrul Lia Olguța Vasilescu.

"Un punct important pe ordinea de zi, astăzi, este cel legat de memorandumul cu privire la Legea salarizării unitare, și anume punctul de vedere al Guvernului. Este extrem de important pentru noi (...) să dăm astăzi acest punct de vedere la solicitarea Senatului, astfel încât să intrăm în calendarul normal de aprobare, până la sfârșitul sesiunii parlamentare, a acestei legi. E o măsură pe care noi o avem prinsă în programul de guvernare. Punctul de vedere al nostru (...) este un punct de vedere pozitiv, cu observații", a declarat Sorin Grindeanu.

La solicitarea premierului, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a menționat că Guvernul urmează să voteze avizul favorabil pentru ca proiectul de lege privind salarizarea unitară să poată intra în procedurile parlamentare, respectiv în dezbaterea primei Camere sesizate, Senatul.

"S-au depus observații pe lege de către ministerul Justiției, ministerul de Finanțe, ministerul Dezvoltării și ministerul Muncii și Justiției Sociale. Toate aceste observații vor fi transmise Parlamentului României. (...) Legea respectă programul de guvernare și țintele asumate în acest program. Desigur că ea poate suferi modificări la Parlament, dar nu cred că vor fi de natură să modifice și principiile din această lege. Inițiatorii au fost în permanent contact cu ministerele de resort și s-a colaborat foarte bine și pe această cale aș vrea să le mulțumesc și colegilor mei care au răspuns la toate solicitările inițiatorilor. Noi sperăm să fie adoptată până la data de 1 iulie, așa cum este prevăzut și în programul nostru de guvernare", a afirmat ministrul Muncii.

Vasilescu a subliniat că acest lucru este posibil, având în vedere că proiectul a fost depus direct la Parlament, și nu asumat de Guvern, ceea ce scurtează cu o lună termenele de adoptare.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

3 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel