Grindeanu, PRIMA LOVITURĂ! Ponta, NOUL secretar general al Guvernului! Busuioc a fost ÎNLOCUIT!

Grindeanu, PRIMA LOVITURĂ! Ponta, NOUL secretar general al Guvernului! Busuioc a fost ÎNLOCUIT!

Voi realizați ce este acum la curul lui Dragnea cu Ponta la butoane? Secretarul General al guvernului Mihai Busuioc a fost demis si inlocuit cu Victor Ponta, potrivit unei decizii publicate vineri in Monitorul Oficial. Decizia este semnata de premierul Sorin Grindeanu si contrasemnata in locul secretarului general al Guvernului de Alexandru Mihai Ghigiu. Acesta este secretar de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

UPDATE/Ponta va ieși într-o conferință de presă la ora 20.30.

UPDATE/Surse: Grindeanu a fost azi la Monitorul Oficial ca sa rezolve blocajul lui Busuioc

Citește și:  Detaliul EXPLOZIV despre Grindeanu! Mama lui și mama Dacianei Sârbu sunt surori!

Sorin Grindeanu a fost vineri la sediul Monitorului Oficial unde a discutat timp de doua ore cu conducerea Regiei autonome din subordinea guvernului pentru a rezolva blocajul provocat de refuzul secretarului general al guvernului, Mihai Busuioc, de a trimite la Monitor decizia premierului de inlocuire a sa cu Victor Ponta, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD.

In urma discutiilor cu premierul, conducerea Monitorului Oficial a dat unda verde publicarii deciziilor privind inlocuirea lui Busuioc cu Ponta.

Este prima modificare facuta de premier in structura guvernului dupa ce Liviu Dragnea a declansat razboiul din PSD. Potrivit surselor citate, ar urma trimiterea catre Cotroceni a demisiilor celor mai loiali ministri ai lui Dragnea: Sevil Shhaideh, Carmen Dan si Lia Olguta Vasilescu

Informatia vine in contextul in care premierul Grindeanu nu a reusit joi sa-l schimbe pe Secretarul General al Guvernului din functie. Potrivit mai multor surse HotNews.ro, Busuioc a refuzat sa contrasemneze ordinul premierului Grindeanu prin care dispunea eliberarea din functie. In absenta semnaturii sale, cei de la Monitorul Oficial au refuzat la randul lor sa publice actul de eliberare din functie.

Sefa Monitorului Oficial, Adriana Costescu, ar fi invocat articolul trei din legea de functionare a Regiei Auonome, articol care prevede ca Monitorul Oficial "functioneaza sub autoritatea Guvernului Romaniei, exercitata prin Secretariatul General al Guvernului".

Premierul Grindeanu nu putea trimite direct ordinul spre publicare in Monitorul Oficial, ci prin intermediul Secretarului General al Guvernului.

Potrivit informatiilor HotNews.ro. Busuioc le-ar fi dat asigurari ministrilor apropiati de Liviu Dragnea, precum Carmen Dan, ca nu vor fi schimbati din functie deoarece nu va contrasemna ordinele de demitere.



Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...