Grupă de foc pentru FCSB în Conference League. Iată prezentările celor 3 adversare

Grupă de foc pentru FCSB în Conference League. Iată prezentările celor 3 adversare

FCSB și-a aflat astăzi adversarele din grupa de Conference League. Tragerea la sorți nu a fost cu noroc pentru roș-albaștri, repartizați în Grupa B alături de nume mari ale fotbalului. Iată care sunt cele trei adversare.

FCSB are adversari tari în grupele Conference League. Foto EPA EFE

WEST HAM UNITED

West Ham este una dintre echipele de tradiție din Anglia. Fondată în 1895, are 3 Cupe ale Angliei în palmares. Joacă pe London Stadium, fostul Olimpic, 62.500 locuri

397,5 milioane de euro este cota de piață a lotului celor de la West Ham, potrivit Transfermarkt. Cel mai valoros jucător al englezilor este mijlocașul Declan Rice, evaluat la 80 de milioane de euro.

Chiar dacă a fost mereu favorită, West Ham a fost eliminată în ultimele trei „duble” cu echipe românești: Astra Giurgiu (2016-17, Europa League, 1-2 general și 2015-16, Europa League, 3-4 general) și Steaua (1999-00, UEFA, 0-2 general). Ultima victorie e contra Politehnicii Timișoara în 1980-1981 (4-0, 0-1 retur)

Antrenată de David Moyes, are în lot un campion european (Emerson), doi vicecampioni europeni (Rice, Ogbonna) și tocmai a spart pușculița pe transferul italianului Scamacca (Sassuolo, 30,5 milioane lire)

ANDERLECHT

Are un lot evaluat pe Transfermarkt la 88,8 milioane de euro. Vedetele echipei sunt atacantul portughez Fabio Silva (cotat la 15 milioane euro) și mijlocașul ofensiv Yari Verschaeren (13 milioane euro)

Se află pe locul 4 în prezent în Beglia, cu 9 puncte acumulate în 4 etape, iar în sezomul trecut a terminat pe poziția a 3-a. În preliminariile Conference, Anderlecht a trecut de Young Boys Berna (Elveția) și Paide (Estonia)

Este unul dintre cluburile importante ale Europei, cu 34 de titluri în palmares și 5 trofee continentale câștigate

SILKEBORG

Este, teoretic, cea mai slabă echipă din grupa FCSB-ului, însă se află pe primul loc în campionatul danez după 6 etape.

A ajuns în Conference League după ce a fost eliminată din Europa League de HJK (Finlanda)

Are un lot evaluat pe Transfermarkt la 11,8 milioane de euro. Vedeta echipei este extrema dreaptă Sebastian Jorgensen, 22 de ani, evaluată la 2 milioane

Are două trofee în palmares, un titlu (1994) și o Cupă (2001) și participă pentru prima datăîn grupele unei competiții europene.

Meciurile din cele şase etape vor avea loc pe 8 şi 15 septembrie, 6, 13, 27 octombrie şi 3 noiembrie. Câştigătoarele grupelor se vor califica direct în optimile de finală. Formaţiile clasate pe locurile secunde vor juca un play-off cu cele opt echipe clasate pe locul al treilea în grupele Europa League. Finala Europa Conference League va avea pe Stadionul Eden din Praga, pe 7 iunie 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990