Gruparea Ghiță – Rovana Plumb vrea să-și impună un apropiat la șefia instituției care va gestiona proiectul de 550 milioane euro pentru cloud-ul guvernamental

Gruparea Ghiță – Rovana Plumb vrea să-și impună un apropiat la șefia instituției care va gestiona proiectul de 550 milioane euro pentru cloud-ul guvernamental

Gruparea Sebastian Ghiță – Rovana Plumb vrea să îl impună în PSD pe Dragoș Cristian Vlad drept candidat pentru șefia Autorității pentru Digitalizare (ADR), au declarat pentru G4Media surse politice .

Autoritatea pentru Digitalizare (ADR) este o miză financiară semnificativă, dat fiind că instituția va gestiona un proiect de circa 550 milioane de euro pentru cloud-ul guvernamental (sistemul informatic ce va găzdui datele administrației publice centrale și locale).

Dragoș Cristian Vlad este acum directorul direcției de IT din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. El gestionează sistemul MySMIS, aplicația electronică ce înglobează toate informațiile legate de proiectele finanțate cu fonduri europene.

El a lucrat împreună cu Rovana Plumb în mandatele acesteia de ministru atât la Ministerul Fondurilor Europene, cât și la Ministerul Mediului.

Dragoș Cristian Vlad este considerat un apropiat al grupării Sebastian Ghiță – Rovana Plumb. În 2017, când era un simplu funcționar în Ministerul Fondurilor Europene, el a fost numit de guvernul PSD în Consiliul de Administrație al Telekom Romania.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…