Gruparea teroristă Stat Islamic îl ameninţă din nou pe şeful diplomaţiei italiene şi îi publică fotografia

Gruparea teroristă Stat Islamic îl ameninţă din nou pe şeful diplomaţiei italiene şi îi publică fotografia

Gruparea teroristă Stat Islamic (SI) l-a ameninţat din nou pe ministrul de externe al Italiei, Luigi di Maio, pe unul din site-urile sale, şi a transmis că va proclama "califatul cu gloanţe şi muniţii" într-un articol în care apărea şi o fotografie a şefului diplomaţiei de la Roma, a informat sâmbătă presa locală, citată de EFE.

Difuzarea fotografiei reprezintă un evident semnal "de intimidare" la adresa lui Di Maio, au asigurat forţele de securitate, care apreciază că aceste circumstanţe sunt "foarte îngrijorătoare", potrivit aceloraşi surse.

Aşa cum s-a întâmplat şi în iulie, ameninţările sunt incluse într-un articol apărut în săptămânalul Al Nabae al SI, intitulat "De ce îi sperie Califatul" şi în care se poate citi: "Vom proclama califatul cu gloanţe şi muniţii, vom da buzna în sălile voastre de conferinţă. Să semănăm teroarea în rândul necredincioşilor este un ordin divin".

În articol este inclusă şi o fotografie cu Di Maio făcută la summitul coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste, care s-a desfăşurat în iunie la Roma şi a fost coprezidată de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Italia şi ministrul de externe Di Maio au fost ameninţaţi în aceeaşi revistă încă din iulie, lucru calificat la acea vreme de înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru relaţii externe, Josep Borrell, drept "inacceptabil". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...