Guvernul a aprobat organizarea concursului pentru 197 de posturi vacante la Curtea de Conturi şi Autoritatea de Audit

Guvernul a aprobat organizarea concursului pentru 197 de posturi vacante la Curtea de Conturi şi Autoritatea de Audit

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, un memorandum privind aprobarea organizării concursului pentru ocuparea unui număr de 197 de posturi vacante din structura Curţii de Conturi a României şi a Autorităţii de Audit, se arată într-un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.

Prin acest memorandum sunt vizate 150 de posturi de la Curtea de Conturi şi 47 de la Autoritatea de Audit, respectiv aproximativ 10% din angajaţii celor două structuri, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.

Potrivit acestora, sunt foarte multe locuri vacante din cauza faptului că mulţi angajaţi ai celor două structuri au ieşit la pensie. Finanţarea acestor posturi care vor fi scoase la concurs în următoarea perioadă este deja asigurată, fiind necesară ocuparea unor posturi în special la nivel local, au precizat sursele citate.

Autoritatea de Audit este un organism independent din punct de vedere operaţional faţă de Curtea de Conturi şi faţă de celelalte autorităţi responsabile cu gestionarea şi implementarea fondurilor comunitare nerambursabile, având sediul în municipiul Bucureşti, conform site-ului Curţii de Conturi.

Pe de altă parte, Executivul a adoptat, în şedinţa de miercuri, un memorandum referitor la aprobarea organizării concursurilor pentru ocuparea a 4 posturi suplimentare de la nivelul Ministerului Apelor şi Pădurilor în vederea pregătirii, organizării şi exercitării preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

De asemenea, a fost aprobat memorandumul cu tema "Aprobarea organizării unui concurs pentru ocuparea a 3 posturi vacante de execuţie şi un post temporar vacant de execuţie, aflate în structura Unităţii de Management al Proiectului 'Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi', unitate care funcţionează în subordinea Ministerului Apelor şi Pădurilor".

Un alt memorandum adoptat miercuri de Guvern vizează aprobarea ocupării prin concurs sau examen a 54 de posturi din cadrul Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.

Guvernul a adoptat miercuri şi un memorandum privind aprobarea organizării de concursuri sau examene pentru ocuparea a 48 de posturi în afara organigramei pentru implementarea unui contract de finanţare din 2017, care vizează proiectul "INTESPO - Înregistrarea Tinerilor în Evidenţele Serviciului Public de Ocupare". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

3 Surprinzătoarele afirmații ale unui analist ungur, care susține că bazele americane din România și Polonia ar putea fi folosite pentru a ocupa vestul …

4 VIDEO Rusia a încasat sâmbătă o lovitură cruntă din partea Ucrainei

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...