Guvernul a aprobat un memorandum privind deblocarea angajării a 100 de judecători şi a 60 de procurori

Guvernul a aprobat un memorandum privind deblocarea angajării a 100 de judecători şi a 60 de procurori

Guvernul a aprobat, joi, un memorandum privind angajarea a 100 de judecători şi a 60 de procurori la nivelul judecătoriilor şi 60 de procurori la nivelul parchetelor de pe lângă judecătorii, a declarat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat joi că măsura era necesară pentru "a ocupa anumite posturi vacante aflate la instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă judecătorii care aveau deficit de personal pentru a se putea asigura, gestiona foarte bine resursa umană în acest domeniu".

"Erau date prevăzute şi în programul de guvernare. În ceea ce priveşte impactul bugetar, dacă vreţi, este acoperit de bugetul Ministerului Justiţiei şi sunt aşteptate primele efecte în a doua jumătate a anului pentru că durează până se ocupă aceste posturi", a mai declarat Barbu.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei se arată că în şedinţa de Guvern de joi a fost aprobat memorandumul cu tema: Aprobarea organizării concursului de admitere în magistratură, în condiţiile prevăzute de art. 33 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru ocuparea unui număr de 100 de posturi de judecător de la nivelul judecătoriilor şi 60 de posturi de procuror din cadrul parchetelor de pe lângă judecătorii.

Sursa citată menţionează că la nivelul instanţelor judecătoreşti sunt vacante 494 posturi de judecători, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din numărul total de posturi de judecător.

"Dintre acestea, în prezent, 332 de posturi sunt vacante la nivelul judecătoriilor. În ceea ce priveşte parchetele, posturile vacante de procuror reprezintă un procent de 11,06% din totalul posturilor prevăzute, cele mai multe posturi vacante fiind, de asemenea, la nivelul parchetelor de pe lângă judecătorii", se mai arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”