Guvernul american anunță o scădere cu 40% a intrărilor imigranților ilegali pe teritoriul SUA

Guvernul american anunță o scădere cu 40% a intrărilor imigranților ilegali pe teritoriul SUA

Intrările pe teritoriul Statelor Unite a imigranților ilegali au scăzut cu 40% în luna februarie în raport cu luna ianuarie, a anunțat miercuri guvernul american, relatează AFP.

'Scăderea numărului de arestări arată o schimbare importantă a tendinței', a afirmat secretarul american pentru securitate internă, John Kelly.

'După aplicarea de către administrație a decretelor executive având rolul de consolidare a legilor în materie de imigrație, arestările și deplasările imigranților ilegali tind către un minim lunar în ultimii cel puțin cinci ani', a spus el.

De obicei, reținerile imigranților ilegali de către serviciile vamale și de protecție a frontierelor înregistrează o creștere de la 10 până la 20% în fiecare an între ianuarie și februarie, a afirmat Kelly.

'Din contră, în acest an am observat o scădere a numărului de arestări de la 31.578 la 18.762, o scădere cu 40%', a insistat John Kelly.

'Aceste prime rezultate arată că aplicarea legilor are un impact, că descurajarea are un impact și că aplicarea efectivă a legilor în materie de imigrație are un impact', a subliniat ministrul securității interne.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…