Guvernul britanic: Între 5.000 și 10.000 de oameni sunt „probabil” infectați cu coronavirus în Regatul Unit

Guvernul britanic: Între 5.000 și 10.000 de oameni sunt „probabil” infectați cu coronavirus în Regatul Unit

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Marea Britanie se situează „probabil” între 5.000 și 10.000, a estimat joi guvernul, anunțând noi măsuri pentru a limita epidemia, informează AFP.

Dacă numărul cazurilor identificate este 590, „avem probabil între 5.000 și 10.000 de persoane infectate acum”, a declarat consilierul științific al Guvernului, Patrick Vallance, în contextul în care Marea Britanie încearcă să întârzie vârful crizei.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, joi, trecerea la noua fază a planului său de acțiune, menit să întârzie vârful crizei, pentru a reduce presiunea asupra serviciilor de sănătate.

„Aceasta este cea mai gravă criză de sănătate publică a acestei generații”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă în Downing Street. Țara nu intenționează să interzică adunările publice sau să închidă școlile în această etapă, a adăugat el. Concret, guvernul recomandă acum oricui are simptome, chiar ușoare, să se izoleze timp de șapte zile.

Pe de altă parte, Comisia Electorală a scris guvernului pentru a recomanda amânarea alegerilor locale din mai, inclusiv cele pentru Primăria Londrei, până în toamnă, a anunțat comisia pe Twitter.

Mai mulți experți în sănătate publică au criticat răspunsul Marii Britanii la criză, considerându-l insuficient.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

5 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!