Guvernul britanic: Între 5.000 și 10.000 de oameni sunt „probabil” infectați cu coronavirus în Regatul Unit

Guvernul britanic: Între 5.000 și 10.000 de oameni sunt „probabil” infectați cu coronavirus în Regatul Unit

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Marea Britanie se situează „probabil” între 5.000 și 10.000, a estimat joi guvernul, anunțând noi măsuri pentru a limita epidemia, informează AFP.

Dacă numărul cazurilor identificate este 590, „avem probabil între 5.000 și 10.000 de persoane infectate acum”, a declarat consilierul științific al Guvernului, Patrick Vallance, în contextul în care Marea Britanie încearcă să întârzie vârful crizei.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, joi, trecerea la noua fază a planului său de acțiune, menit să întârzie vârful crizei, pentru a reduce presiunea asupra serviciilor de sănătate.

„Aceasta este cea mai gravă criză de sănătate publică a acestei generații”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă în Downing Street. Țara nu intenționează să interzică adunările publice sau să închidă școlile în această etapă, a adăugat el. Concret, guvernul recomandă acum oricui are simptome, chiar ușoare, să se izoleze timp de șapte zile.

Pe de altă parte, Comisia Electorală a scris guvernului pentru a recomanda amânarea alegerilor locale din mai, inclusiv cele pentru Primăria Londrei, până în toamnă, a anunțat comisia pe Twitter.

Mai mulți experți în sănătate publică au criticat răspunsul Marii Britanii la criză, considerându-l insuficient.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina