Guvernul INFRACȚIONAL Dăncilă. Voi știți unde este Vâlcov în prima zi de lucru?

Guvernul INFRACȚIONAL Dăncilă. Voi știți unde este Vâlcov în prima zi de lucru?

Guvernul infracțional Dăncilă. Voi știți unde este Vâlcov în prima zi de lucru? Proaspăt numit consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov a fost chemat la Tribunalul Dolj. El este audiat în dosarul în care este judecat pentru luare şi dare de mită, anunță TVR.

Darius Valcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD şi la raportul de evaluare a miniştrilor Cabinetului Grindeanu.

Darius Vâlcov a fost audiat, în urmă cu puţin timp, la Tribunalul Dolj, într-un dosar în care este judecat pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă. Darius Vâlcov, numit ieri consilier al premierului Dăncilă, nu a dorit să facă declaraţii. Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj pe 20 iulie, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au admis cererea lui Darius Vâlcov de strămutare de la Tribunalul Olt, scrie Gazeta de Sud.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie-decembrie 2012, Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri – denunţător în cauză – aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei, astfel încât denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor pentru izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, valoarea acestuia ajungând la aproape 25.000.000 lei fără TVA.

Anchetatorii spuneau că Darius Vâlcov a procedat în acelaşi fel şi în cazul unui alt contract încheiat de instituţia publică pe care o reprezenta cu o altă societate comercială, privind reabilitarea Centrului istoric al oraşului Slatina, preţul contractului ajungând la aproape 8.000. lei fără TVA.

Astfel, în iunie 2012, Vâlcov ar fi pretins de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, 10% din valoarea contractului, în schimbul semnării actelor şi efectuării la timp a plăţilor, iar, ulterior, a primit prin intermediul unor persoane suma totală de 450.000 lei.

 
De asemenea, la data de 23 iulie 2014, între S.C. Compania de Apă Olt S.A. şi aceeaşi firmă s-a încheiat un contract de lucrări având ca obiect ”Continuarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi apă uzată în aglomerările Potcoava şi Scorniceşti”, preţul licitat contractat fiind de 17.000.000 lei fără TVA. Ulterior, înaintea datei de 27 august 2014, (data emiterii primei facturi către S.C. Compania de Apă Olt S.A.), administratorul firmei respective a fost contactat de o persoană din cercul de apropiaţi ai lui Vâlcov Darius-Bogdan, care i-a comunicat că acesta din urmă îi pretinde 10% din valoarea contractului respectiv pentru ”a interveni la conducerea companiei în vederea efectuării la timp a plăţilor aferente contractului”, lucru cu care omul de afaceri a fost de acord. Suma de 1.700.000 lei urma să-i fie remisă inculpatului după primirea de către societatea respectivă a unui ”avans mai mare pentru lucrările efectuate”.

Astfel, în lunile septembrie 2014 şi februarie 2015, spun anchetatorii, inculpatul a primit, în două tranşe, de la omul de afaceri, tot prin intermediari, suma de bani pretinsă iniţial.

”Pentru aceleaşi lucrări, inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan a pretins şi primit anterior de la un alt om de afaceri un procentaj de 20% din valoarea contractului. După primirea banilor, contractul respectiv a fost reziliat, fiind atribuit, la data de 23 iulie 2014, omului de afaceri de la care a pretins şi primit suma de 1.700.000 lei, mai sus amintită. Suma totală primită de inculpat în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei. În cauză, procurorii anticorupţie au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri (piese de mobilier folosite la amenajarea hotelului pe care inculpatul îl deţine în municipiul Slatina), în valoare de 393.457,58 lei şi asupra sumei de 264.460 lei existente în contul unei societăţi pe care inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan o controla prin interpuşi”, arăta DNA.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …