Guvernul israelian nu poate confirma informațiile legate de bebelușii decapitați în atacul Hamas

Guvernul israelian nu poate confirma informațiile legate de bebelușii decapitați în atacul Hamas

Guvernul israelian nu a confirmat afirmația specifică potrivit căreia atacatorii Hamas au tăiat capetele unor bebeluși în timpul atacului șocant de sâmbătă, a declarat un oficial israelian pentru CNN, contrazicând o declarație publică anterioară a biroului premierului.

Israelul nu a confirmat că Hamas au decapitat bebeluși în timpul atacului. FOTO: Profimedia

„Au existat cazuri de militanți Hamas care au efectuat decapitări și alte atrocități de tip ISIS. Cu toate acestea, nu putem confirma dacă victimele au fost bărbați sau femei, soldați sau civili, adulți sau copii”, a declarat oficialul.

Într-o apariție de joi, alături de secretarul de stat Antony Blinken, premierul Benjamin Netanyahu a indicat că au fost decapitate persoane de către Hamas, dar nu a precizat dacă este vorba de copii.

Afirmațiile explozive potrivit cărora copii ar fi fost decapitați în kibbutzul Kfar Aza au apărut marți în presa israeliană. Într-o declarație pentru CNN, Forțele de Apărare ale Israelului au descris ulterior scena ca fiind un „masacru”. Femei, copii de vârstă mică și bătrâni au fost „măcelăriți cu brutalitate într-un mod de acțiune ISIS”, a declarat Forțele de apărare israeliene.

Tal Heinrich, o purtătoare de cuvânt a lui Netanyahu, a declarat miercuri că bebeluși și copii mici au fost găsiți cu „capetele decapitate” în Kfar Aza.

Președintele american Joe Biden a părut să confirme această informație. În cadrul unei mese rotunde cu liderii comunității evreiești de miercuri, el a declarat: „Fac acest lucru de mult timp, nu m-am gândit niciodată că voi vedea... să am imagini confirmate cu teroriști decapitând copii”.

Un oficial al administrației americane a clarificat ulterior comentariile lui Biden, declarând pentru CNN că nici Biden, nici consilierii săi nu au văzut imagini sau au primit rapoarte confirmate despre copii sau sugari decapitați de Hamas. Oficialul a precizat că Biden se referea la comentariile publice ale unor instituții media și ale unor oficiali israelieni.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de apărare israeliene, Jonathan Conricus, a declarat mai târziu în cursul zilei că este probabil ca teroriștii să fi efectuat decapitări de bebeluși în kibbutzul Be'eri.

„Am primit rapoarte foarte, foarte tulburătoare care au venit de pe teren, potrivit cărora au existat bebeluși care au fost decapitați... Cred că acum putem spune cu relativă încredere că, din păcate, asta s-a întâmplat în Be'eri”, a declarat el.

Inițial, oficialii israelieni au evitat să discute detaliile legate de modul în care au fost uciși cetățenii săi. În schimb, au comparat brutalitatea Hamas cu cea a ISIS, gruparea teroristă sunnită care decapitează captivi și arde de vii prizonieri.

Miercuri, Hamas a negat acuzațiile. Izzat al-Risheq, un oficial de rang înalt și purtător de cuvânt al grupării militante islamiste, a declarat că mass-media internațională a „răspândit minciuni despre poporul nostru palestinian și despre rezistență, susținând că membrii rezistenței palestiniene au decapitat copii și au atacat femei, fără nicio dovadă care să susțină astfel de afirmații și minciuni”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat