Guvernul va efectua plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru Radio Chişinău

Guvernul va efectua plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru Radio Chişinău

Guvernul a aprobat ordonanţa care îi permită să efectueze plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru finanţarea activităţii Radio Chişinău, precum şi pentru amenajarea spaţiilor de producţie şi emisie ale acestui post de radio.

Guvernul va efectua plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru Radio Chişinău (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"Actul normativ adoptat de Guvern creează cadrul legal pentru acordarea de avansuri de până la 100% din fonduri publice în vederea finanţării activităţilor specifice de producere şi difuzare a emisiunilor radiofonice şi de televiziune în străinătate, în limba română, precum şi pentru amenajarea spaţiilor de producţie şi emisie ale posturilor de radio şi televiziune din străinătate controlate de SRR, respectiv de SRTV", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ministerul Finanţelor a informat, marţi, că, potrivit articolului 33 din Legea bugetului de stat pentru anul 2014, în bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a fost alocată suma de 1,2 milioane de lei pentru finanţarea activităţii postului Radio Chişinău, care difuzează emisiuni în limba română.

Ministerul susţine că, în absenţa acestei modificări legislative, fondurile nu ar fi putut fi plătite în avans în proporţie de 100%, ci doar în proporţie de 30%.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Olena Zelenska, gest controversat în Serbia. Priviți cum se uită soția președintelui sârb la ea, dar și cum se uită ea la Kuleba!

2 Rusia, cea mai dementă amenințare la adresa României de când a invadat Ucraina

3 Nu vin vești bune din Ucraina, rușii au pătruns în apărarea de lângă Harkov

4 Primul semn major că trebuie să ne pregătim pentru un război lung

5 Bloomberg anunță că Omenirea a intrat în cel de-Al Treilea Război Mondial, între două blocuri care se luptă pentru supremație