Hagi se confruntă cu un scenariu de coșmar: De ce ratarea titlului ar fi un dezastru

Hagi se confruntă cu un scenariu de coșmar: De ce ratarea titlului ar fi un dezastru

În România, practicăm fotbalul vorbit“. Declarația îi aparține lui Gheorghe Hagi (58 de ani), a fost rostită acum mai mulți ani și e printre cele mai inspirate oferite de actualul manager al Farului!

Gheorghe Hagi trăiește intens acest final de play-off

Pentru că, într-adevăr, la noi, în lipsa performanțelor, ne-am specializat în ceea ce se poate descrie, pe scurt, „pâine și circ“. Sau „fotbalul vorbit“, așa cum a spus Hagi. Practic, la noi, de multe ori, meciul în sine e cu efect „somnifer“ și adevăratul „meci“ începe după fluierul final, când curg declarațiile și acuzele.

În acest play-off însă, ne putem consola că, pe lângă scandal, avem și suspans. Pentru că lupta pentru titlu e palpitantă și ține toată țara cu sufletul la gură. Doar că tensiunea a făcut ca granițele fair-play-ului să fie depășite deja.

„Baciul“, ironic cu Olaru

Explicația pentru această situație ține de faptul că, deși nu recunosc, cei de la Farul sunt sub o presiune mai mare, în acest moment. Având în vedere că au condus campionatul, în 32 din cele 38 de etape de până acum, „marinarii“ au totul de pierdut pe acest final de sezon, în cazul ratării titlului. Spre deosebire de FCSB, care poate câștiga campionatul, deși n-a ocupat niciodată locul 1, în actuala stagiune, până în acest moment!

Primul care a dat semne de nervozitate, pe fondul acestei situații, a fost Gică Popescu (55 de ani), președintele formației dobrogene. Prezent în studioul Prima Sport, în calitate de analist, acesta a avut o remarcă surprinzătoare. Concret, „Baciul“ l-a luat peste picior pe Darius Olaru, când a văzut declarația acestuia despre pasa sa excelentă de gol pentru Florinel Coman, în partida câștigată de FCSB în fața CFR-ului (1-0). Olaru a explicat, la interviul de după meci, că a avut inspirația de a-l servi pe Coman, fiindcă l-a văzut plasat printre fundașii clujenilor.

Ia uite-l, e cu ochii pe Coman! Nici nu s-a uitat la Coman, ce naiba! Poate să vă spună vouă, care n-ați jucat fotbal, dar nouă să ne spună că l-a văzut și că… S-a uitat timp de 5 secunde la minge și Coman putea să facă tot felul de mișcări, cum să-l vezi?! A degajat! S-a nimerit, foarte bine, dar e greșeala fundașilor să stea așa la jumătatea terenului“, a spus Gică Popescu.

Ștefan Târnovanu, portar FCSB

Ștefan Târnovanu, portar FCSB

Hagi, „acid“ cu Târnovanu

Iar dacă Gică Popescu, de obicei calm și elegant, a vorbit așa, e de înțeles atunci cum de Gheorghe Hagi a sărit ca ars, când a auzit ce a spus portarul FCSB-ului, Ștefan Târnovanu (23 de ani).

Dacă în ultimele etape am simțit că toată lumea trage cu Farul, acum Dumnezeu le-a așezat frumos, am câștigat cu CFR. Mai avem două meciuri, le vom câștiga și vom fi campioni. Mergem peste o săptămână la ei (n.r.- la Farul), ne dăm viața, câștigăm și nu mă mai interesează restul“, a spus goalkeeper-ul FCSB-ului.

Replica „acidă“ a lui Hagi a venit, la Digi Sport, managerul Farului făcând trimitere la imaginile cu Târnovanu, plângând în poartă, în timpul unui meci FCSB – Silkeborg (0-5) în grupele Conference League din acest sezon. Atunci, Târnovanu a fost distrus, în contextul în care bucureștenii pierduseră și în Danemarca, tot cu 0-5.

Târnovanu e destul de tânăr, să vorbească de echipa lui! Să nu-i aduc aminte de 0-10, când plângea pe teren. Poate o să plângă iar, cu Farul. E tânăr și e bine să aibă grijă de treaba lui. Farul va deveni campioană pentru că e cea mai bună echipă din România. Farul joacă cel mai bine, e o echipă. Fiecare să vorbească de echipa lui. Noi n-am vorbit de ei“, a tunat Hagi.

Play-off, etapa a VIII-a

Vineri: Rapid – Sepsi 0-0

Sâmbătă: CS U Craiova – Farul 1-1

Duminică: FCSB – CFR Cluj 1-0

Clasament

1. Farul Constanța 47 de puncte

2. FCSB 46p*

3. CFR Cluj 39p*

4. CSU Craiova 37p

5. Rapid 35p

6. Sepsi 26p

Ultimele două runde în play-off

Etapa a 9-a

*Sâmbătă: Sepsi – CFR 20.30

*Duminică: Farul – FCSB 21.00

*Luni: Rapid – CS U Craiova 20.30

Etapa a 10-a

*27 mai: CFR – Farul

*27 mai: FCSB – Rapid

*27 mai: CS U Craiova – Sepsi

Programul detaliat din ultima rundă urmează să fie stabilit, ulterior.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”