Halep - Nu am nicio problemă că portdrapelul României la Jocurile Olimpice este Cătălina Ponor

Halep - Nu am nicio problemă că portdrapelul României la Jocurile Olimpice este Cătălina Ponor

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat sâmbătă că nu are nicio problemă cu alegerea Cătălinei Ponor ca portdrapel la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, precizând că a fost puțin surprinsă doar pentru că până acum s-a discutat că COSR va alege între ea și handbalista Cristina Neagu.

"Nu am ce să comentez, știu doar că anul trecut sau acum doi ani a fost discuția să fiu eu. Iar anul acesta am auzit de Cristina Neagu. De aceea am spus că era vorba despre mine și Cristina și de aceea am fost puțin surprinsă. Dar nu am avut nicio problemă, nu am nicio problemă și chiar o felicit pe Cătălina Ponor pentru acestă onoare", a spus Halep, prezentă la tragerea la sorți a tabloului principal al turneului BRD Bucharest Open.

Întrebată ce părere are despre declarația lui Marian Drăgulescu, cel care a afirmat că portdrapel trebuie să fie un sportiv care a câștigat o medalie olimpică, Halep a răspuns: "Posibil, nu știam de regula aceasta. Nu am mai auzit-o. Mulți sportivi care nu au avut medalie au ținut drapelul. Nu cred că a fost foarte mare problemă. O felicit pe Cătălina Ponor, cred că este o mare onoare să ții drapelul la Olimpiadă. Ea e o campioană, merită acest lucru. Orice sportiv care a făcut rezultate pentru România, indiferent dacă individual sau la echipe, merita acest lucru. Dar dacă așa s-a decis, e foarte OK și o să se bucure foarte mult de acest lucru".

Simona Halep a menționat că încă nu a decis dacă va participa la JO 2016. "Decizia mea privind participarea la Jocurile Olimpice nu este încă luată. Nu sunt sigură că voi merge la Rio din cauza virusului Zika. Nu vreau să comentez mai mult pentru că nu sunt sigură ce voi face. Atunci când voi ști sută la sută voi anunța. Nu pot să dau o dată anume când voi anunța. Încă mă interesez, încă vorbesc cu doctorii. Fiecare sportiv are gândurile lui și trăiește în pielea lui. Eu îmi doresc familie, îmi doresc să am copii sănătoși și de aceea mă gândesc foarte serios la aceste lucruri", a precizat Halep.

Vineri, într-o postare pe Facebook, gimnastul Marian Drăgulescu s-a arătat jignit de vorbele Simonei Halep legate de desemnarea Cătălinei Ponor ca purtătoare a drapelului României la ceremonia de deschidere a JO 2016: "Pentru cei care nu știu, Cătălina Ponor este portdrapelul României la Rio. Ea este triplă campioană olimpică, asta însemnând doar o parte a palmaresului ei. Citez Simona Halep: 'Și eu mă gândeam că voi fi eu portdrapel sau Cristina Neagu. Cred că Neagu merita din punctul meu de vedere. Dar decizia a fost luată. Îi felicit (n.r. — pe cei de la COSR) și o felicit și pe Cătălina Ponor, pentru că este o mare onoare să fii portdrapel la Rio'. Am tot respectul pentru Simona, dar această declarație mi se pare jignitoare la adresa mea, a Cătălinei și a celorlalți sportivi care au adus României medalii europene, mondiale și olimpice!".

Triplu medaliat olimpic, deținător a 8 titluri mondiale și 9 europene, Drăgulescu este de părere că jucătoarea de tenis Simona Halep și handbalista Cristina Neagu mai au de confirmat până la a emite pretenții la a purta drapelul României la o ediție a Jocurilor Olimpice. "Așadar Halep și Neagu mai au mult de confirmat pentru a avea asemenea pretenții! Părerea mea... Scuze dacă am jignit pe cineva, dar am impresia că doar două sportive are România, și nu este așa!", a încheiat Drăgulescu.

Ulterior, gimnastul Marian Drăgulescu a revenit asupra controversei legate de desemnarea Cătălinei Ponor portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro și a afirmat, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că speră ca acest mesaj să fie un imbold pentru ca Simona Halep să participe la JO 2016.

Simona Halep a declarat zilele trecute la întoarcerea de la Wimbledon că se aștepta ca ea sau Cristina Neagu să fie portdrapelul României la JO 2016. "Și eu mă gândeam că voi fi eu portdrapel sau Cristina Neagu. Cred că Neagu merita din punctul meu de vedere. Dar decizia a fost luată. Îi felicit (n.r. — pe cei de la COSR) și o felicit și pe Cătălina Ponor pentru că este o mare onoare să fii portdrapel la Rio", a spus Halep.

Gimnasta Cătălina Ponor va fi portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro , conform hotărârii luate la 6 iulie de Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Ponor a primit cele mai multe voturi din partea membrilor Comitetului Executiv, alături de ea mai fiind nominalizați alți patru sportivi: gimnastul Marian Drăgulescu, jucătoarea de tenis Simona Halep, handbalista Cristina Neagu și trăgătorul Alin Moldoveanu.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...